Pozvánka na Noc kostelů do dřevěného kostelíku

14. května 2014, kultura, přečteno: 2206×

V roce 2014 se Náboženská obec církve československé husitské v Blansku zapojuje už popáté do projektu Noc kostelů, který má otevřít a představit turistům, návštěvníkům i obyvatelům jednotlivých měst a obcí kostely a nabídnout v nich kulturně-naučný program.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Noc kostelů probíhá ve spolupráci s rakouskou „Lange Nacht der Kirchen“ a je stejně jako v Rakousku plánována na pátek 23. května 2014.

V loňském roce se do Noci kostelů zapojilo více než 1 300 kostelů ve všech krajích České republiky a celkem bylo zaznamenáno více než 450 000 návštěvnických vstupů. Mottem Noci kostelů 2014 je verš: „Nechť jsou světla na nebeské klenbě, aby oddělovala den a noc. Budou na znamení časů, dnů a let.“

Program:

17:00–17:15 h  Zahájení Noci kostelů
Zvony Cyril s Metodějem a M. J. Hus spolu s farářem a zástupcem Města Blanska přivítají návštěvníky.

17:15–17:45 h Program pro děti
připravili žáci dramatického oboru ZUŠ Blansko pod vedením učitelky Mgr. Evy Petrželové.

18:00–19:00 h Koncert duchovních písní
V podání Vachova sboru moravských učitelek s dirigentkou Martinou Kirovou.

19:30–24:00 h Noc Knihy Přísloví
Budeme hledat moudrost v biblické knize Přísloví. Zahájí VIP osobnosti města Blanska a dále zástupci blanenských církví – AC, BJB, Slovo života, ŘKC, CASD, CČSH, KřS. Do čtení se může zapojit každý návštěvník Noci kostelů.  

Přijďte, uvidíte, uslyšíte a načerpáte do své duše klid a pohodu. Srdečně zve rada starších Náboženské obce církve československé husitské v Blansku.

red