Ve dnech 13.–14.06.2014 se podruhé poběží pro něčí sen

2. června 2014, ostatní, přečteno: 2553×

V loňském roce se charitativního 24hodinového běhu You Dream We Run v prostorách sportovního areálu ASK Blansko zúčastnily bezmála tři tisícovky lidí. Výtěžkem akce se pomohlo naplnit sen Matýskovi – nákup osobního auta (62.000 Kč) a potěšit drobným finančním darem Esterku (10.000 Kč). Tak jako v loňském roce poputuje výtěžek z této akce na splněni SNU osobě, jejíž životní příběh je nějakým způsobem těžce poznamenán.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Záštitu nad akci převzal opět starosta města Blansko Mgr. Ivo Polák. Protože se jedná o výjimečný projekt, který vzhledem ke svému časovému rozsahu a předmětu charity nemá obdoby, s potěšením jsme pro více informaci vyzpovídali jednoho z hlavních organizátorů akce pana Romana Jančiara.

You Dream We Run Blansko
13.–14.06.2014
sportovní areál ASK

Jak bude akce probíhat, na co se můžeme letos těšit?

Tak jako v loňském roce, bude i letos hlavní náplni akce 24hodinový štafetový „běh“, který má pouze jedno závazné pravidlo, aby každé družstvo udrželo symbolicky štafetový kolík na atletickém ovále nepřetržitě po dobu 24 hodin, a to i přes noc.

Jakým způsobem budou účastnici svou část štafety absolvovat, záleží však čistě na jejich možnostech a nápaditosti! Po celou dobu bude probíhat doprovodný sportovně kulturní program. V letošním roce bychom se rádi ještě více zaměřili na základní a střední školy na Blanensku, aby se více podíleli na skladbě kulturního programu. Věříme, že spolupráce s vedením města, odborem školství i samotným vedením jednotlivých škol přinese své ovoce a akce „You Dream We Run“ bude v rukou samotných blanenských občanů.

You Dream We Run 2014 Blansko plakát

Kdo se může akce zúčastnit a jakým způsobem mohou lidé přispívat?

Pro ty, kteří se akce nezúčastnili v loňském roce je důležité vědět, že akce se může zúčastnit kdokoliv, kdo se chce pobavit, trošku si zasportovat, někomu pomoci nebo jen tak prožit zajímavý den. Účast není věkově ani jinak omezena. Rádi bychom vzbudili zájem u sportovců, školáků a jejich rodičů, ale v podstatě kdokoliv má možnost postavit své vlastní družstvo a aktivně se štafety zúčastnit a symbolicky tak doběhnout pro něčí sen. Každý účastník, ale i divák, si bude moci zakoupit originální tričko s logem akce, výtěžek z prodeje triček poputuje na splnění snu.

Pro jaký sen se letos poběží?

Letos splníme sen Marku Kovářovi. Je žákem Základní školy speciální v Blansku na ulici Žižkově. Momentálně se vzdělává v programu pro žáky se středně těžkým mentálním postižením, kde výuka probíhá více individuálně. Potřebuje klid a prostředí, kde se může na práci soustředit. A to i doma. Vychovává ho sama jeho máma, a tak je pro ni finančně extrémně náročné vybavit Markovi pokojíček, aby odpovídal jeho potřebám. S tím jí zkusíme pomoci tak, že poběžíme pro tento sen. Získané finanční prostředky dostane Markova máma na vybavení jeho pokoje.

Marek Kovář
Marek Kovář

Co byste vzkázal těm, které podobné projekty oslovují, ale stále váhají?

Co bych jim vzkázal? Přijďte, prosím, podpořit myšlenku této veřejné charity. Vytvořte družstvo z kolegů na pracovišti či z kamarádů na sídlišti a přijďte. Zda-li splníme někomu sen, záleží jen na vás! Vše máte ve svých rukou! Objednejte si a kupte účastnické tričko a budete stoprocentně vědět, že částka, kterou vydáte, nefinancuje chod a zaměstnance tzv. charitativních organizací a že celý výtěžek v plné výši poputuje tam, kde je to potřeba, tzn. ke splnění snu někoho, v jehož tíživé situaci můžete být třeba zítra i vy nebo vaši blízcí a známí.

Děkujeme za rozhovor a přejeme, aby akce měla úspěch! Pro více informaci sledujte webové stránky města Blanska, fb stránky You Dream We Run Blansko nebo pište na ydwr2014@seznam.cz.

red