Proběhněte bránou Moravského krasu!

11. srpna 2014, tiskové zprávy, přečteno: 2498×

Město Blansko je bránou do Moravského krasu. Kdy jste zde byli naposledy? Se školním výletem nebo minulý víkend s rodinou? A kdy jste běželi do Moravského krasu? Ještě nikdy? Tak to můžete zkusit!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Občanské sdružení Sportuj s námi! připravilo na sobotu 30. srpna 2014 již 19. ročník Půlmaratonu Moravským krasem, který pořádá od roku 2011, a nad kterým převzal záštitu místostarosta města Ing. Jiří Crha. Pokud nejste trénovanými běžci, pravděpodobně se hned napoprvé nevydáte na trať hlavního běhu Půlmaratonu Moravským krasem na 21,1 kilometru.

Pro úplné začátečníky je letos poprvé připraven Lidový běh na 800 metrů. Co to je oběhnout jednou blanenské náměstí? V běžném životě ho určitě oběhnete mnohem víckrát. Pokud si troufáte na víc, můžete zvolit Běh městem na 2,4 kilometru. Poběžíte v Blansku, pomyslně tedy proběhnete bránou Moravského krasu!

Přijďte celá rodina – připraveny jsou i běhy pro nejmenší děti do 7 let v délce od 60 do 100 metrů.

Na všechny běhy se můžete registrovat osobně v Blanenské informační kanceláři Blanka (Rožmitálova 6) nebo v Městském informačním středisku Boskovice (Masarykovo nám. 1). Pořadatelé však doporučují pohodlnou on-line registraci na www.sportujsnami.cz.

Pokud se vám přece jen nechce běhat, tak se přijďte podívat na bohatý doprovodný kulturní program. Od 12:30 do 20:00 hodin se na náměstí Republiky vystřídají taneční vystoupení, hudební produkce kapely Třetí zuby, vrcholem pak bude koncert Ondřeje Hejmy se skupinou Žlutý pes. Děti se mohou těšit na skákací hrad, tvůrčí dílnu, megatrampolínu a různé soutěže.

Půlmaraton Moravským krasem již není jen záležitostí pouze pro vytrvalostní běžce, ale tato celodenní sportovně kulturní akce má za cíl přilákat k běhání celé rodiny.

Proto – Přijďte a běhejte!

Ing. Jaroslav Parma
tiskový mluvčí o. s. Sportuj s námi!