Pozvánka na výstavu: Krystalizace

4. září 2014, kultura, přečteno: 2089×

Výstava v Galerii města Blanska představuje skupinu umělců, kteří ve své tvorbě různými způsoby pracují s formou blížící se krystalu nebo krystalické struktuře. Každý z vystavujících přitom pojímá téma způsobem blízkým jeho vlastnímu vizuálnímu slovníku. Různorodost pojetí vychází také z mnohovýznamovosti krystalu samotného. Možností interpretací je více než faset na dobře vybroušeném briliantu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

6. září – 8. října 2014, Galerie města Blanska
Vernisáž proběhne 06.09.2014 v 17:00 hodin.

Pro někoho je to fascinující přírodnina, která roste, ačkoliv je neživá, jeho pravidelná molekulární struktura představuje neviditelný řád uvnitř hmoty, láká svou pravidelností a univerzální hodnotou. Především ale zvenku disponuje nekonečným množstvím obměň, které jsou vizuálně přitažlivé a krásné.

Krystal se tedy stává zájmem nejen umělců-sběratelů, badatelů, ale také hledačů harmonie a řádu. Vedle symbolického hledání duchovních cest však nalezneme i krystal jako designový fetiš, vybroušený do podoby diamantu, blyštivého glamour šperku.

Zastoupení autoři: Oldřich Bystřický, Martin Fišr, Matyáš Chochola, Dita Klicnarová, Šárka Koudelová, Ondřej Maleček, Jiří Thýn, Lenka Vítková.

Čák a Fišr