Soustředění basketbalistek

13. září 2014, sport, přečteno: 2448×

Trenéři z basketbalového klubu BK Blansko uspořádaly pro své svěřenkyně v přípravném období letních prázdnin soustředění v Hustopečích u Brna. Konkrétně v termínu od 24.08. do 29.08.2014. Jednalo se především o kondiční soustředění, ale prostor byl i pro basketbalové dovednosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Cílem bylo nejen posílit fyzičku a zlepšit herní dovednosti, ale i utužit kolektiv a důkladně se připravit na nadcházející sezonu. Děvčata trénovala dopoledne, odpoledne i večer. Tréninky probíhaly venku i na hale. Celkem se soustředění zúčastnilo 24 děvčat od přípravky po starší dorost pod vedením čtyř zkušených trenérů a zdravotnice, která naštěstí nemusela zasahovat. Přestože bylo nejmladší z účastnic teprve sedm let a nejstarší osmnáct, podařilo se vytvořit výborný kolektiv.

Ubytování a strava byla zajištěna na zdejší Střední odborné škole a tělocvičnu poskytla Základní škola Nádražní. O pitný režim se postarala firma Alco plus, která jako sponzor zajistila dostatek tekutin po celou dobu soustředění.

mladé nasketbalistky
Děvčata před nástupem na trénink. Foto: Pavel Zouhar

V půlce soustředění si trenéři pro své svěřenkyně připravili překvapení ve formě přednášky a ukázky basketbalu na vozíčku. Jako host přijel na soustředění člen Hobitů Brno Tomáš Kohoutek a ukázal něco ze svého umění. Děvčata se tak dozvěděla, že existuje i tento druh basketbalu, jaké jsou rozdíly a mohla se na cokoliv zeptat. Dostali také možnost vyzkoušet si driblovat v sedě na vozíčku nebo vystřelit na koš.

Celkově se soustředění vydařilo, trenéři byli spokojení s výkony i disciplínou a děvčata se ani nechtěla vracet domů. Po návratu se hned plynule navázalo klasickými tréninky a v současné době se chystají přátelská přípravná utkání.

Ludmila Osičková