Sportovní klub HC Blansko organizuje pro děti pravidelnou výuku bruslení

26. září 2014, sport, přečteno: 3403×

Rada města Blanska udělila souhlas k bezplatnému využívání sportoviště – zimního stadionu ve správě společnosti Služby Blansko, s. r. o. pro pořádání pravidelné výuky bruslení dětské veřejnosti sportovním klubem HC Blansko v rozsahu jedné hodiny týdně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Duchovním otcem nápadu zorganizovat pravidelnou výuku bruslení pro děti z Blanska a okolí je Ing. Jindřich Král, prezident HC Blansko. Inspirací mu byla podobná zkušenost vyškovských kolegů, která se podle jeho slov velmi osvědčila. Díky vstřícnosti a dobré spolupráci s vedením města a s ředitelem příspěvkové organizace Služby Blansko, s. r. o. se podařilo tento záměr dotáhnout do úspěšného konce.

„Bruslíme každou sobotu od 9-10 hodin s tím, že výuku, která je samozřejmě bezplatná, vedou naší zkušení trenéři hokeje. Děti mohou docházet i nepravidelně, stačí jim pouze brusle a snad i ochranná přilba. Mohou přijít samy nebo v doprovodu rodičů či starších sourozenců. Je potom na nich, zda se výuky zúčastní, nebo zda svěří své ratolesti do péče trenérů,“ vysvětluje Jindřich Král a dodává:

„Jde vlastně o náborovou hodinu, o příležitost všimnout si nadaných dětí pro hokej, které se mohou seznámit s tím, co tato hra obnáší, co všechno by se mohli naučit. Ve stejnou dobu totiž bude na jedné třetině ledové plochy i družstvo nejmenších hokejistů. Zájem o hokej však není podmínkou, naším cílem je děti dostat k bruslení, ani děvčata nejsou nijak opomíjena, ostatně v dnešní době se setkáváme stále častěji s nadějnými hráčkami. Rodiče pak budou mít možnost probrat s trenéry, co je zajímá, dnes se především nemusí bát o finanční náročnost tohoto sportu. Veškeré vybavení pro případné zájemce máme totiž k dispozici v klubu,“ uzavírá jeho prezident.

Jana Franchi