Projekt prorodinné politiky Jihomoravského kraje spojil seniory a děti

16. listopadu 2014, zprávy z MěÚ, přečteno: 2099×

Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy obdržela v letošním roce finanční dotaci v rámci dotačního řízení Jihomoravského kraje zaměřeného na podporu prorodinné politiky v obcích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V rámci této dotace je pořádán interaktivní kurz pro seniory a jejich vnoučata, bude dovybaven Family point, nacházející se v budově Městského úřadu na náměstí republiky 1, a dále vytištěny letáky informující o prorodinných organizacích na Blanensku, které budou volně dostupné na Městském úřadě, informačním centru Blanka, na webových stránkách, aj.

V kurzu trénování paměti a rozvoje myšlení pro seniory a jejich vnoučata, který začal v září, se schází menší skupinka seniorů a jejich vnoučat. Procvičujeme různé kognitivní funkce a druhy paměti (slovní zásoba, pozornost, krátkodobá a dlouhodobá paměť). Součástí jednotlivých lekcí je také představení technik pro snadnější zapamatování. Nyní nás čeká již poslední „rozlučková“ lekce, kde se zaměříme na budování mozkové kapacity.

Podrobné informace o službách poradny naleznete na internetové adrese www.blansko.cz/poradna. Telefonický kontakt na Poradnu pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy je 516 413 524, 775 870 667.