Práce na ZŠ Salmově, v souvislosti s revitalizací budov, byly ukončeny

3. prosince 2014, ostatní, přečteno: 3203×

Slavnostním přestřižením pásky byla ve středu 3. prosince předána k užívání nově zrekonstruovaná budova ZŠ Salmovy. Nejmladší škola ve městě se dočkala revitalizace za účelem snížení energetické náročnosti. Město Blansko, které je jejím zřizovatelem, uspělo se svou žádostí o dotaci v rámci operačního programu Životní prostředí. Celkové náklady se pohybují okolo 23 mil. Kč, z toho 10 mil. Kč je dotace z OPŽP.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„V příštím roce nás čeká zateplení ZŠ Dvorské a ZŠ Erbenovy a já pevně věřím, že takto budou ošetřeny vůbec všechny základní školy, které v Blansku zřizujeme. Na tomto místě se patří poděkovat jednak Zastupitelstvu města Blanska, vedení školy a v neposlední řadě i firmě Stavkom, která stavbu zrealizovala. Díky nim došlo k celkové proměně školy, zcela se změnil její charakter, nyní je to velmi hezká a moderní budova, která zapadá do koloritu sídliště,“ uvedl ve svém vystoupení starosta města Mgr. Ivo Polák.

Na jeho slova navázal Ing. Jiří Crha, místostarosta: „Jsem rád, že se nám daří využívat možností dotačních titulů na tyto akce a v úsporách budeme i nadále pokračovat. V příštím roce dojde na této škole k výměně zdrojů tepla, v tomto případě se nám podařilo získat dotaci z OPŽP v úctyhodné výši 85%. Škole přeji, aby se jí dařilo nejen v jejím poslání, ale aby se i provedené úpravy pozitivně projevily na celkové ekonomické situaci tohoto zařízení.“

Ukončení prací ZŠ Salmova

Ukončení prací ZŠ Salmova

Ukončení prací ZŠ Salmova

Ukončení prací ZŠ Salmova

Ukončení prací ZŠ Salmova