Vánoční strom letos poprvé zůstane nazdobený až k zemi

8. prosince 2014, ostatní, přečteno: 2384×

Vánoční strom byl každoročně ozdobený až k zemi jen v den jeho slavnostního rozsvícení. Pak byly ozdoby vyzdviženy do asi dvou metrů a takhle zůstal až do Tří králů. Jenže vypadal jako polonahý.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Letos poprvé zůstávají ozdoby až k zemi a také díky tomu má Blansko nejhezčí vánoční strom za poslední roky. Přibyly kolem něho sice zábrany, které odrazují od manipulace s ozdobami, ale i tak se hned první den našli lidé, kteří museli vyzkoušet, co nové ozdoby vydrží.

V pátek 28.11.2014 po deváté hodině večerní  strážník MP Blansko, který obsluhoval  městský kamerový systém, zaznamenal  na náměstí Republiky skupinku mladíků, kteří se pohybovali v blízkosti vánočního stromu. Jeden z nich se zřejmě chtěl před kamarády předvést, a tak ze stromu strhl část zdobení včetně kulaté ozdobné koule.

poškození vánočního stromu
Mladík odchází od stromu s modrou baňkou v ruce.

Netušil však, že již v té době je jeho počínání monitorováno kamerou, a za minutu na to již musel své jednání vysvětlovat hlídce městské policie. Strážníci udělili mladíkovi za zjištěný přestupek na místě blokovou pokutu.

Vyplatil se však zvýšený kamerový dohled městské policie. Kamery se na vánoční strom zaměří po celou dobu jeho instalace na náměstí Republiky.

red