Ulice Údolní má být jednosměrná

27. ledna 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 2341×

V současné době je veřejnou vyhláškou zveřejněný návrh na místní úpravu provozu na ulici Údolní, a to na její zjednosměrnění.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Silnice v ulici Údolní není dostatečně široká. Je tam hustá bytová zástavba a parkují na ní automobily. S tím souvisí i bezpečnost chodců. Stává se to, že když se chtějí dvě auta vyhnout, jedno z nich vyjíždí na chodník. Hlavním z důvodů pro tuto změnu je tedy bezpečnost,“ upozornil místostarosta Jiří Crha co město Blansko vedlo k této změně.

Dalším důvodem jsou opravené chodníky. V loňském roce město provedlo rekonstrukci části ulice Údolní. Byly opraveny chodníky od Domu dětí a mládeže až po kuželnu. Pokud by na ně vjížděly automobily, byly by za chvíli zase rozbité.

ulice Údolní

Zjednosměrnění silnic by pomohlo vyřešit problémy s šířkou komunikace i s parkováním aut i v dalších ulicích v této lokalitě. Debata na toto téma probíhá již delší dobu a do budoucna by mělo docházet k úpravám na dalších komunikacích. Zatím byl podán návrh jen na ulici Údolní, která je nejvíce frekventovaná.

Vyhláška byla zveřejněna 8. ledna. Do 30 dnů od zveřejnění mohou dotčené osoby podávat připomínky. „Podle toho, kolik se sejde připomínek a jak dojde k jejich vypořádání, předpokládám, že by ke stanovení jednosměrného provozu mohlo dojít k 1. březnu tohoto roku,“ odhadl Jiří Crha termín pro zavedení zmíněné změny.

red