Autobus s reklamou a medvědi byli překvapením Sousedského bálu – fotografie

9. února 2015, kultura, přečteno: 3058×

23. Sousedský bál patřil mezi několik letošních vybraných akcí, které se rozhodlo vedení města podpořit v rámci slavnostního roku 2015, kdy uplynulo 110 let od povýšení Blanska na město.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Sousedský bál – výzdoba stolů

Výzdoba plesu se nesla v duchu oslav 110. výročí povýšení Blanska na město. Výročí připomínaly nejen čísla na stole, ale také logo a velká číslice 110 na pódiu.

Sousedský bál – uvítací drink a koláčky

Ani letos nechybělo již tradiční uvítání návštěvníků plesu v podobě bylinného likéru a vynikajících koláčků.

Sousedský bál – starosta zahajuje ples

Ples zahájil starosta města Blansko Ivo Polák. Připomněl, že letos slavíme dvě výročí, a to již zmíněné povýšení Blanska na město, ale také 200 let od úmrtí Karoliny Meineke. Město Blansko podpoří letos ještě další akce k těmto výročím, takže se můžete těšit na bohatý program například jarmarku, Vítání svatého Martina nebo Noci kostelů.

Sousedský bál – předtančení SZUŠ

O předtančení se postarali členové Soukromé ZUŠ Blansko. Neslo název Pocta klasikům a byl to mix standardních tanců v choreografii Viktora Janče. Pak se mikrofonu chopil hlavní host slavnostního večera zpěvák Petr Kolář. Začal zvolna a postupně přidával na tempu, aby v závěru svého vystoupení zase zpomalil a zazpíval Šípkovou Růženku za baletního doprovodu v podání Michaely Musilové.

Sousedský bál – Petr Kolář

Sousedský bál – Petr Kolář

Sousedský bál – Petr Kolář a baletka

O hudební pohodu na velkém sále se starala skupina Kreyn. Horní hala patřila cimbálové muzice Drahan a malý sál diskotéce Pavla Borka. Každý si tak mohl vybrat styl, který mu nejvíce vyhovoval.

Sousedský bál – pohled na sál

Sousedský bál – hudebn skupina Kreyn

Sousedský bál – cimbálová muzika Drahan

Na horní hale byly také instalovány fotografie z historie města Blanska. Výstava ukázala, jak se město za sto let změnilo – místa dávno úplně proměněná i budovy, o které je dobře postaráno a dnes vypadají lépe než kdysi.

Mezi lákadla plesu patřila také bohatá tombola čítající více jak 400 cen. O losy byl velký zájem. V hlavním slosování se hrálo o zájezdy, kuchyňské spotřebiče, jízdní kolo, let balonem nebo velký LED televizor.

Sousedský bál – prodej tomboly

Na půl desátou bylo oznámeno překvapení. Kdo je chtěl vidět, musel ven do mrazu. Před Dělnický dům přijel autobus městské hromadné dopravy vyvedený ve fotografiích z velkých městských akcí, které pro vás připravuje Kulturní středisko města Blanska – jarmarku, Vítání sv. Martina, oslavy Dne dětí, rozsvícení vánočního stromu a dalších. Nechybí na něm samozřejmě ani slavnostní loga k výročím v roce 2015–2016. Na trase v Blansku se s ním budete setkávat nejméně jeden rok.

Partnery křtu byly hvězdy filmu, reklam i televizního vysílání ... dva mladí medvědi Hugo a Bára. Chovatel je přivedl až na sál, kde je podrobně představil. Jednalo se o medvědy hnědé karpatské. Jsou to sourozenci narození 19.01.2014 a bydlí v obci Veletice u Žatce. Plánováno bylo i focení a někteří z návštěvníků plesu se s medvíďaty stihli vyfotit. Ale na Huga a Báru už byl večer příliš náročný a hlučný, takže se museli vydat zpět k domovu.

Sousedský bál – představení autobusu

Sousedský bál – partneři křtu – medvědi na sále

K hudebním vystoupením přibyla ještě před půlnocí jedna hvězda světového formátu, a to Freddie Mercury v podání Petera Pačuta.

Sousedský bál – Frediie Mercury revival

red