Bejvávalo aneb Za blanenských dávných časů – soutěž

23. února 2015, historie, přečteno: 3369×

V letošním i roce příštím slaví Blansko hned několik výročí, jež se vážou k historii našeho města. Abyste se s historickým Blanskem seznámili ještě lépe, připravili jsme pro vás poznávací soutěž.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

V letech 2015 a 2016 si Město Blansko připomene hned tři významná historická výročí:

V roce 2015 to bude 110. výročí povýšení Blanska na město (1905) a 200. výročí úmrtí Karoliny Meineke na blanenském zámku (1815), v nadcházejícím roce 2016 to bude k 880. výročí první písemné zmínky o městě v Letopise kanovníka Vyšehradského (1136).

K výše uvedeným blanenským výročím jsme pro Vás ve spolupráci s Galerií a antikvariátem Jonáš Blansko připravili poznávací soutěž. Vaším úkolem bude odpovědět na otázky, které se vztahují ke zveřejněnému snímku.

Soutěžní snímek uveřejníme vždy jednou za měsíc (v tištěné podobě počínaje Zpravodajem č. 4) až do konce roku 2015. Ze správných odpovědí bude vylosován výherce, který obdrží věcnou cenu věnovanou městem Blansko nebo Galerií a antikvariátem Jonáš.

A hned zde máme první soutěžní snímek:

soutěžní snímek – budova v Blansku

1. Jaká budova je na fotografii zachycena?
2. Na kterém rohu dvou ulic se nacházela?

Odpovědi se svým jménem a poštovní adresou zasílejte buď na e-mail: zpravodaj@blansko.cz, nebo na adresu redakce: Zpravodaj města Blanska, Hybešova 1, 678 01 Blansko nejpozději do 12. března 2015.

Jméno výherce zveřejníme v dalším kole soutěže.

red