Blanenský web soutěží ve Zlatém erbu

2. února 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 1760×

Do soutěže internetových stránek měst a obcí Zlatý erb byl letos přihlášen i web města Blanska. Blansko soutěží v kategoriích nejlepší stránky města a nejlepší elektronická služba. V kategorii turistických prezentací je také přihlášen web www.blanensko.cz.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Přihlášeny byly dvě elektronické služby. První z nich je On-line objednání na úřad. Objednání přes internet je navázané na vyvolávací systém na úřadě. Objednat se lze na agendy odboru vnitřních věcí, především registr vozidel nebo řidičů, evidenci obyvatel, občanské průkazy, cestovní doklady a další. Služba je hojně využívána, nejbližší dny bývají plně obsazené. Před letní sezonou pomáhá lidem, co si mohou naplánovat termín návštěvy oddělení cestovních dokladů předem, opravdu významně.

Druhou je služba Otázky a odpovědi. Má historické kořeny v diskuzním fóru, které jí předcházelo a postupem času se proměnilo v tento formát dotazů občanů, na které odpovídají sami pracovníci městského úřadu. Na odpověď mají pověření pracovníci maximálně jeden měsíc. Služba je velmi populární, protože se zde řeší témata dotýkající se života ve městě i práce samotného úřadu. Pomáhá např. při oznámení nesvítícího světla, černé skládky nebo i radou jak postupovat při vyřizování určité záležitosti na úřadě. Valná většina dotazů je zodpovězena do několika dnů, nejpozději do týdne, ale najdou se i takové problémy, kterým je třeba se věnovat mnohem déle, a odpověď pak je zveřejněna až za výše zmíněný měsíc.

Soutěž Zlatý erb je dvoustupňová, což znamená, že se nejprve uskuteční krajské kolo, ze kterého postoupí vítězové v jednotlivých kategoriích do kola celostátního.

Zvláštní cenou, která se uděluje na základě počtu zaslaných hlasů uživatelů webových stránek vztažených na jednoho obyvatele obce, je cena veřejnosti. Hlasovat pro stránky www.blansko.cz můžete na profilu města Blanska (http://mesta.obce.cz/zsu/vyhledat-501.htm).  Do pondělí 23.02.2015 do 16:00 hodin budou Vaše hlasy započítány do krajské ceny veřejnosti (pokud bude v kraji udělena), do čtvrtka 02.04.2015 do 16:00 hodin pak do celostátní ceny veřejnosti.

V krajském kole mohou jednotlivé kraje vyhlásit vlastní speciální kategorii. Jihomoravský kraj přichystal pro toto kolo hodnocení webových stránek dobrovolných hasičů. Tu nejlepší z nich ocení. Krajská kola byla zahájena 2. února a jejich vítězové budou vyhlášeni na slavnostních ceremoniálech v březnu letošního roku.

Hlasovat pro stránky města Blanska.

Web www.blansko.cz soutěžil ve Zlatém erbu již v minulosti. V letech 2004 a 2005 obsadil v krajském kole 1. místo v kategorii nejlepší web, 3. místo za nejlepší elektronickou službu a získal Cenu veřejnosti. V roce 2003 skončil v celostátním kole soutěže na 2. místě.

red