Jednání zastupitelstva v živém vysílání vedení města prozatím neplánuje

19. února 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 1758×

Boskovická radnice hodlá spustit na internetu živý přenos jednání zastupitelstva. Pokud návrh místní zastupitelstvo podpoří, první on-line vysílání uvidí Boskovičtí v červnu. V Blansku podobnou službu prozatím neplánují. Občané města i mimoblanenští mají možnost zhlédnout všechna jednání dodatečně na audiozáznamech, které jsou k dispozici na blanenské radnici.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Starosta města Blanska Ivo Polák je přesvědčený, že on-line přenosy by byly pro Blansko zbytečnou finanční zátěží navíc:

„Zazněly hlasy ze strany opozice, která by ráda prosadila tuto možnost. Jednání zastupitelstva je ale veřejné a kdokoliv se na ně může přijít podívat. V minulosti jsme podobné audiozáznamy měli, ale zastupitelé se časem shodli na tom, že výsledný efekt byl prakticky nulový. Byla to pouze další zátěž pro rozpočet města. Lidé, kteří se nedostanou osobně na jednání zastupitelstva, mohou získat audiozáznam, který je k dispozici ke stažení na blanenské radnici. Podle mého názoru je to naprosto dostačující řešení," uvedl blanenský starosta.

red