Projekt Rákosníčkova hřiště pokračuje i letos

13. února 2015, ostatní, přečteno: 2383×

Tvůrcem projektu Rákosníčkova hřiště, který je zaměřen na rozvoj volnočasových aktivit dětí, je společnost Lidl Česká republika. Již čtvrtým rokem staví v jednotlivých městech republiky jedinečná dětská hřiště, kterých je po celé zemi už celkem padesát. V letošním roce má Lidl v plánu postavit dalších deset Rákosníčkových hřišť.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Všechna hřiště spojuje známý motiv pohádkové postavy Rákosníčka, který se zároveň stal i aktivní součástí herních prvků. Ty jsou vyrobeny z odolných materiálů a splňují přísná kvalitativní i bezpečnostní kritéria. Rákosníčkova hřiště nabízejí dětem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí kolotoč a různé druhy houpaček. 

Jedno z těchto hřišť v hodnotě 1,5 mil. Kč může stát i v Blansku. Do projektu jsou totiž zařazena všechna města a městské části, v nichž stojí prodejna Lidl a která Rákosníčkovo hřiště dosud nezískala. Města jsou rozdělena do čtyř kategorií podle počtu obyvatel.

Rákosníčkovo hřiště

O tom, kde hřiště vyrostou, rozhodne veřejnost v hlasování, které potrvá od 9. února do 8. března 2015. Hlasovat je možné prostřednictvím webových stránek www.lidl-rakosnickova-hriste.cz nebo na Facebooku.

Podpořte i Vy své město a zúčastněte se hlasování!

red