Na zámku je k vidění výstava fotografií pardubické skupiny GM 10

5. dubna 2015, kultura, přečteno: 2051×

V pátek 27.03.2015 proběhla v Muzeu Blansko vernisáž výstavy fotografií PRO FORMA pardubické skupiny GM 10. V kulturním programu vystoupil Karel Fleischlinger, který na úvod všem přítomným zahrál několik skladeb na kytaru. Výstava je instalována v Malé výstavní síni blanenského zámku a potrvá do 3. května 2015.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Skupina GM 10 je volné sdružení fotografů kolem Galerie GM v Pardubicích, které bylo založeno v roce 2010. Cílem členů tohoto seskupení je podle slov Miloše Fice úsilí neustále pracovat na vlastním sebezdokonalování se, snaha vytvořit systém a pravidla existence v rámci skupiny, v neposlední řadě i najít způsob vhodné prezentace. 

Výstavní soubor, obsahující vždy deset fotografií tvořících jednotný celek, je prezentován na výstavách ve dvouletých intervalech. Téma výstav se mění, jedinou podmínkou účasti na společné prezentaci je předložit ucelený soubor fotografií, ve kterém musí být jasně zřetelný autorův rukopis, jeho záměr a subjektivní pojetí zadaného tématu.

Vernisáž výstavy Pro forma
Úvodního slova se ujal člen skupiny vystavujících umělců Miloš Fic. Foto: J. Franchi

Vernisáž výstavy Pro forma
Třetí společná výstava volného sdružení GM 10. Foto: J. Franchi

PRO FORMA: takové je zadání v pořadí již třetí výstavy skupiny GM 10. Výsledek snažení můžete posoudit sami, pokud se rozhodnete ji zhlédnout v Malé výstavní síni blanenského zámku.

Vystavujícími autory jsou: Petr Beran, Oldřich Bubák, Miloš Fic, Miroslav Hoza, Milan Křiček, Petr Moško a Stanislav Odvářka.

Výstava je k vidění do 3. května 2015.

red