Pohádkové království šneka Krasíka se probouzí ze zimního spánku

6. dubna 2015, tiskové zprávy, přečteno: 2402×

Poslední zbytky sněhu zmizely, vystřídány závějemi sněženek a bledulí, do Moravského krasu zavítalo jaro, a také šnek Krasík se probudil, vystrčil růžky ze své ulity a je opět připraven vyrazit za dalšími dobrodružstvími. Pro všechny, kteří ho na jeho cestách chtějí doprovázet, připravila MAS řadu novinek.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Webové stránky království krasko.info byly pro lepší orientaci česky hovořících poutníků doplněny o přesměrování z domény krasik.cz. Na stránkách krasko.info najdete nejen informace o chystaném dění v Krasíkově království a fotoreportáže z již proběhlých akcí, ale zejména kalendář, který soustřeďuje kompletní nabídku chystaných akcí v Moravském krasu, vhodných pro cílovou skupinu projektu, tedy rodiny s dětmi.

Všem, kteří se chtějí podělit o své poznatky z putování královstvím, je k dispozici vylepšené Pohádkové diskuzní fórum (přístup ze stránek www.krasik.cz či www.krasko.info). Fórum slouží ke komunikaci mezi Královstvím a poutníky i mezi poutníky navzájem a je pro Krasíkovy dvorní rádce významnou inspirací pro plánování další činnosti.

Nositelé Krasíkova cestovního pasu (vydávají je pohádkové kanceláře) čeká komfortnější putování královstvím, neboť došlo k dalšímu navýšení počtu pohádkových kanceláří. Získání odměny v podobně pexesa, geocoinu či pohádkové knihy tak bude pro všechny poctivé cestovatele, co do svých pasů pilně sbírají razítka, zase o něco snazší.

Pro velký úspěch, jenž zaznamenala v loňském roce, také letos v květnu odstartuje geocachingová hra určená pro sportovní rodiny se smyslem pro dobrodružství. Tajenku jsme pro letošní rok trochu ztížili, pro všechny úspěšné „lovce kešek“ však bude nově připraven diplom, vylosovaní výherci se pak mohou v říjnu opět těšit na pěkné ceny.

Ti z návštěvníků Krasu, kteří se nespokojí s pouhým získáváním razítek do pasu, a výprava do neprobádaného terénu, kde jsou umístěny geocachingové schránky, je pro ně příliš složitá, budou moci letos nově otestovat Krasíkovy výlety. Jde o několik speciálně připravených tras, které návštěvníky provedou na méně známá, ale o to zajímavější místa Moravského krasu.

MAS Moravský kras