Bowling je zábava, ale i sport

30. května 2015, sport, přečteno: 3401×

Bowling je nejen zábava, ale i sport, ve kterém se pořádají turnaje pro děti i dospělé. V Blansku se pravidelně konají nejen pro veřejnost, ale i pro registrované hráče.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Velmi oblíbený je turnaj „O pohár Zámecké Sýpky“, kterého se letos zúčastnilo 30 družstev. Neméně populární je 24hodinový bowlingový maraton, který se koná pravidelně začátkem července. Před koncem školního roku každoročně probíhá i okresní turnaj v bowlingu základních a středních škol. Ve všech turnajích se hraje o velmi zajímavé ceny.

Již pátým rokem funguje v Blansku kroužek bowlingu, kterému se věnují děti od 10 do 16 let. Pod vedením trenérek Hanky Chládkové a Báry Holánové se děti účastní juniorských turnajů a každoročně i mistrovství České republiky.

Bowling

V letošním roce se začátkem května konalo juniorské Mistrovství České republiky v bowlingu 2015 v Pardubicích. Účast v republikovém finále si z přeboru Jižní Moravy zajistili také mladí junioři z Bowlingu Blansko. Starší děti se věnují bowlingu pět let, pro ně to byla již třetí účast na mistrovství České republiky, menší děti se ho zúčastnily poprvé.

Ve starší kategorii se v páteční kvalifikaci hrálo šest her, čtyři nejlepší hráčky a hráči v každé kategorii postupovali do sobotního finále. O jedno místo unikl postup do finále Míše Hlaváčikové, která se umístila na 5. místě, Klára Charvátová obsadila 8. místo. Nejlepší z blanenských chlapců Dušan Pukl skončil na 8. místě, 13. místo pak obsadil Vítek Růžička.

V mladší kategorii se hrály čtyři hry. V kategorii děvčat obsadila 12. místo Lucie Hrazdírová, v chlapcích skončil na 15. místě Jirka Solařík a na 16. místě Adam Kopřiva.

Blahopřejeme našim juniorům k dosaženým výsledkům a přejeme hodně dalších bowlingových úspěchů. Pokud máte zájem věnovat se bowlingu a účastnit se turnajů, více informací získáte na recepci Bowlingu Blansko.

Barbora Holánová