Vedení města otevřelo nové hřiště v Dolní Lhotě

16. června 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 3988×

Dolnolhotští mohou ode dneška využít nově postavené umělé hřiště a hřiště na malou kopanou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Původní hřiště bylo zvětšeno, dostalo nový povrch ze štěrkodrti a nové ochranné sítě za brankami. Vedle něho vzniklo nové víceúčelové hřiště s umělým povrchem pro různé druhy sportů – nohejbal, volejbal, basketbal, tenis a další. Rozměry umělého oploceného hřiště jsou 34 × 24 metrů,“ popsal změny místostarosta Jiří Crha.

hřiště v Dolní Lhotě

Pro potřeby dobrovolných hasičů vznikl na okraji plochy 100 metrů dlouhý a 8 m široký travnatý pás na nácvik požárního útoku. Instalovány byly také čtyři lavičky. Hřiště je v provozu ode dneška. Pásku přestřihli společně starosta Ivo Polák, místostarosta Jiří Crha a zástupce stavební firmy JM Demicarr, s. r. o. Miroslav Charvát.

hřiště v Dolní Lhotě

hřiště v Dolní Lhotě

hřiště v Dolní Lhotě

V průběhu týdne bude instalován provozní řád areálu a budou určené dvě osoby, které se budou o hřiště starat (zamykat na noc, udržovat pořádek apod.). Fungovat by mělo v podobném režimu jako hřiště na Klepačově.

Výstavba trvala od června 2014 do června 2015.  Z důvodu problémů s podzemní vodou byla stavba loni na podzim přerušena a dodělávala se až letos na jaře. Zmíněné úpravy hřiště přišly celkem na 1,8 mil. Kč včetně DPH.

red