Blanenská desítka odstartuje 12. září

4. července 2015, sport, přečteno: 2681×

Letos se uskuteční již druhý ročník Blanenské desítky, závodu v běhu, na in-line bruslích nebo na koloběžkách, na jedné z nejrychlejších tratích v České republice. Organizátoři akce se při tvorbě programu zaměřují především na rodiny s dětmi. V současné době je zaregistrováno přes 530 účastníků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Blanenská desítka logo

Více než polovina sportovního dne pro děti – taková je vize pořadatelů akce, která měla v Blansku svou premiéru v loňském roce.

Filozofií organizátorů závodu je totiž podle jeho ředitele Lukáše Olejníčka zapojit co nejvíce občanů, třeba i těch, kteří ani nemohou podat nějaký sportovní výkon. Na Facebooku se tak široká veřejnost podílela na výběru oficiálního trička nebo multifunkčního šátku, který obdrží první pětistovka zaregistrovaných závodníků na 10km trať. 

Vyhlášena je však i soutěž o zapůjčení nového modelu Škody Superb. Stačí se vyfotit u tohoto vozidla umístěného na nám. Republiky před budovou MěÚ Blansko a umístit snímek na facebookové stránky závodu. Autor nejzdařilejší fotografie, která získá do 8. července nejvíce „lajků“, obdrží poukaz na víkendové zapůjčení tohoto vozu s plnou nádrží. 

Auto Blanenské desítky na nám. Republiky
Ilustrační foto: J. Franchi

„Útočit na prvenství bude bezpochyby mistryně ČR v koloběhu Iva Vedralová, která již potvrdila svou účast. Obhájit prvenství z loňska se jistě pokusí i mistr světa v koloběhu Michal Kulka, který se může pyšnit tím, že na své koloběžce objel celou trasu francouzského závodu Tour de France nebo italského Giro d´Italia.

Co se běžeckých tratí týče, komunikujeme s Petrem Vitnerem, dvojnásobným mistrem silničního běhu na 10 km, v jehož silách je překonání traťového rekordu,“ věří Olejníček a dodává, že na startovní čáře nebude chybět ani Lucie Sekanová, která se krátce před Blanenskou desítkou vrátí do ČR z Pekingu, kde poběží na MS v atletice.

Nejen sportovní příznivci se tedy mají rozhodně na co těšit.

Akce se koná za podpory města Blanska a pod záštitou jeho starosty Ivo Poláka.

Aktuální informace můžete sledovat na oficiálních stránkách Blanenské desítky nebo na Facebooku.

Jana Franchi