Blanenská desítka láká k účasti všechny věkové kategorie

20. srpna 2015, sport, přečteno: 2206×

Druhý ročník Blanenské desítky se nezadržitelně blíží. 12. září 2015 odstartuje závod v běhu, na in-line bruslích či koloběžkách. V současné době je zaregistrováno přes 700 závodníků včetně dětí. Svou účast na akci potvrdila také řada výrazných osobností sportovního světa, těšit se můžeme dokonce na dva držitele titulu mistra světa – Michala Kulku v koloběhu a Vaška Koláře v biketrialu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenská desítka logo

Letošní, v pořadí druhý ročník této sportovní akceproběhne 12. září 2015. Cílem pořadatele je aktivně zapojit minimálně tisíc účastníků. V tuto chvíli je zaregistrováno přes sedm set závodníků včetně dětí, kterým bude věnována přesně polovina sportovního dne. Zbývajících tři sta startovních čísel pro neregistrované účastníky bude k dispozici před startem závodu.

Díky minimálnímu převýšení není trať náročná ani pro rekreační a začínající sportovce. „Z účasti na našem závodu nemusí mít nikdo obavy. Rozhodně není určen pouze pro profesionály, právě naopak. Snažíme se do něho zapojit především rodiny s dětmi nebo i seniory,“ ujišťuje Tomáš Mokrý, ředitel závodu.

Blanenská desítka 2014
Ani déšť v loňském roce neodradil nejmenší závodníky v koloběhu. Foto: S. Mrázek

V loňském roce se tato akce setkala s mimořádným zájmem ze strany veřejnosti, což oceňuje také vedení města, které akci podporuje.

„Na tomto závodě je zajímavé to, že dává prostor třem různým sportovním disciplínám, a navíc je pro všechny věkové kategorie bez omezení. Pořadatelé odvádějí skvělou práci a jsou schopni přitáhnout i řadu špičkových sportovců. Myslím, že lze předpokládat, že Blanenská desítka se stane jednou z velkých sportovních akcí nejen v rámci Blanenska, ale i na republikové úrovni. Má pro to všechny předpoklady,“ věří starosta Ivo Polák, který nastoupí na trať závodu na in-line bruslích s předsevzetím zajet 10km trať pod hranici 30 minut.

Naopak k běhu se chystá místostarosta Jiří Crha, který v loňském roce běžel na podporu Kamila Vašíčka: „Loni jsem uběhl 5 km a letos bych rád zvládl celou trať, ať už v jakémkoli čase. K účasti na této akci bych rád vyzval všechny, kdo ještě váhají. Tento závod s krásným názvem není o sportovních výkonech, ale spíš o zábavě během příjemně stráveného dne.“

Svou účast přislíbil také obhájce titulu mistra světa v biketrialu Vašek Kolář, který vyběhne na 10km trať: „Blanenská desítka je pro mě výzva a moc se na ni těším, i když musím ještě trošku potrénovat, protože běhu jsem letos moc nedal. Rád akci podpořím, ale výsledky spíš neočekávám.“ Nechme se překvapit...

On-line registrace bude ukončena v pátek 4. září 2015. V případě, že nebude kapacita vyčerpána, registrace proběhne i na místě v den akce, která se koná za podpory města Blanska a pod záštitou jeho starosty Ivo Poláka.

Aktuální informace můžete sledovat na oficiálních stránkách Blanenské desítky.

Jana Franchi