Petr Švancara v sobotu nastoupí proti Přerovu

6. srpna 2015, sport, přečteno: 2642×

V sobotu 8. srpna v 16:30 hodin na hřišti na Údolní proběhne v rámci Moravskoslezské fotbalové divize, skupiny D, utkání FK Blansko-1. FC Viktoria Přerov. V dresu FK Blansko poprvé nastoupí bývalý hráč brněnské Zbrojovky Petr Švancara.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Ještě před rokem hrozil fotbalovému klubu FK Blansko zánik. Klub se topil v dluzích a blanenský tým byl připraven hrát pro záchranu i nižší soutěž. Stávajícím předsedou klubu je Jiří Crha, jehož hlavním cílem byla při nástupu do funkce především ekonomická stabilizace klubu.

„V současné době hrajeme 4. nejvyšší soutěž, a jsme rádi, že se nám podařilo do Blanska získat nové posily. Tím nejvýraznějším jménem je samozřejmě bývalý hráč Zbrojovky Brno Petr Švancara, na jehož fotbalovou rozlučku dorazilo nedávno do brněnských Lužánek téměř třicet tisíc fanoušků. To je přesně to, co od jeho působení v Blansku očekáváme: podporu návštěvnosti na domácím hřišti a fakt, že svými zkušenostmi a herními kvalitami posílí mužstvo zejména v útočné fázi. Dalšími novými tvářemi jsou Ondřej Ullmann a Michal Kugler,“ upřesnil aktuální situaci v klubu jeho předseda Jiří Crha.

Petr Švancara by měl dle dohody s vedením klubu stíhat jeden dva tréninky týdně a pak zápasy. Jinak se angažuje v projektech malé kopané a komentuje také fotbalové zápasy v televizních přenosech.


Petr Švancara v akci
Petr Švancara v akci během jednoho z posledních utkání A týmu FK Blansko. Foto: archiv FK Blansko

Od angažmá Petra Švancary v Blansku si však Jiří Crha slibuje také profesní růst spoluhráčů, kteří chodí pravidelně na tréninky a evidentně je to vedle zkušenějšího kolegy baví. „Jde nám o úspěšný útočný fotbal zejména na domácí půdě, nikoliv o postup, nechceme bojovat o záchranu, ideální by bylo udržet se ve středu tabulky. Prostě žádná křeč, fotbal na pohodu a spousta spokojených diváků,“ shrnul na závěr filozofii FK Blansko jeho předseda.

red