Vedení města ocenilo obhájce titulu mistra světa Vaška Koláře

18. srpna 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 2282×

Starosta města Ivo Polák společně s místostarostou Jiřím Crhou dnes přijali v obřadní síni blanenské radnice Vaška Koláře, aby tak ocenili jeho vynikající výsledky a vzornou reprezentaci města na sportovním poli. Ze španělské Odeny si nedávno přivezl zlatou medaili, čímž se mu podařilo obhájit titul mistra světa v biketrialu v kategorii ELITE.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Letošní mistrovství, které se odehrávalo blízko španělské Barcelony, nebylo vůbec jednoduché. Jelo se novým způsobem, čekaly nás tři závody v jednom týdnu a na jednom místě. Těžce jsem se vyrovnával s nesnesitelným vedrem a náročnými překážkami. Závod byl neskutečně vyrovnaný a konkurence velká. Věděl jsem sice, že mám natrénováno, ale jen na formě nezáleží. V prvním závodě jsem byl druhý, ve druhém pak třetí. Bylo jasné, že ho musím vyhrát, naštěstí mně sedly všechny sekce. Prostě to vyšlo a titul jsem obhájil docela s přehledem,“ zhodnotil svůj výkon nejúspěšnější blanenský biketrialista.

Přijetí Vaška Koláře

Ve španělské Odeně dosáhli skvělých výsledků i Kolářovi kolegové z blanenského klubu. Krásné čtvrté místo v téže kategorii získal Martin Kakáč, Ondřej Šenk skončil v konečném hodnocení v kategorii SENIOR na pátém místě a sedmou příčku obsadil Václav Gryc.

Vaška Koláře nyní čeká mistrovství světa federace UCI v Andoře. Můžeme mu držet palce, i když on sám přiznává, že preferuje techničtější způsob jízdy. 12. září se na něho můžeme těšit ve zcela nové roli. Postaví se totiž jako běžec na startovní čáru Blanenské desítky.

red