FK Blansko se konečně dočká umělého trávníku

3. září 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 2106×

Město Blansko bylo úspěšné v dotačním programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, a získalo tak dotaci ve výši 10 mil. korun včetně DPH na položení tolik potřebného umělého koberce na hřišti ASK Blansko a na celkovou rekonstrukci zázemí klubu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Přeměna škvárového hřiště na moderní hřiště s umělým travním kobercem by měla podle aktuálního pokynu ministerstva proběhnout ještě do konce listopadu tohoto roku, což je docela šibeniční termín. Vzhledem k tomu, že dotace pokryje jen zhruba polovinu nákladů, záměr rady města ještě musí podpořit i zastupitelstvo, vysvětluje další postup Jiří Crha,“ 1. místostarosta města Blanska.

„Součástí projektu, na který je v současné době vypsáno výběrové řízení, je kromě samotného umělého trávníku také úprava příjezdové cesty, nové osvětlení, vybudování nové tribuny, oprava kabin, kompletní zateplení budovy a rekonstrukce kotelny. Jedná se o poměrně velkou investici, je třeba si ale uvědomit, že absence ‚umělky‘ je zde dlouho diskutovaným problémem a město Blansko je jedním z posledních měst své velikosti, která ji dosud nemají. Moderní hřiště a kvalitní zázemí jsou nezbytnou podmínkou pro další komerční využití sportoviště,“ zdůraznil Crha, který je současně i předsedou FK Blansko.

Jana Franchi