Karel Ťoupek slavil ukončení kariéry s Jaromírem Blažkem

7. září 2015, sport, přečteno: 4693×

V benefičním zápase na pražské Letné  se brankář Jaromír Blažek definitivně rozloučil s fotbalovou kariérou. Přišlo asi 6 000 fanoušků včetně jeho bývalého trenéra Karla Ťoupka z Blanska.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jaromír Blažek hrál nejdéle za AC Spartu Praha, a to od roku 1999 do roku 2012. Předtím byl gólmanem Slavie, do které přišel z Blanska, Bohemians 1905, Příbrami nebo bundesligového Norimberku. Kariéru oficiálně ukončil už po minulém ročníku v Jihlavě, kde zůstal jako trenér gólmanů.

Na rozlučce s kariérou nemohl chybět jeho bývalý trenér Karel Ťoupek, který ho v Blansku trénoval v mladších žácích v sezoně 1983/1984. Do Slavie se Blažek dostal v souvislosti s přestěhováním rodiny do Prahy a od roku 1990 za ni hrál profesionálně.

Jaromír Blažek jako žák ve Spartaku Metra Blansko
Jaromír Blažek jako žák ve Spartaku Metra Blansko (nahoře třetí zleva).

Exhibice se zúčastnili i bývalí reprezentanti Jan Koller, Milan Baroš, Karel Poborský, Patrik Berger, Marek Jankulovski, Vladimír Šmicer, Zdeněk Grygera nebo Tomáš Řepka.

Před zápasem měl Karel Ťoupek rozhovor přímo na ploše s moderátorem Liborem Boučkem o začátcích „Bláži“ v Blansku. Společně s ním na otázky odpovídali trenéři obou mužstev exhibičního utkání Josef Chovanec a Michal Bílek.

Z Prahy si Karel Ťoupek odvezl první cenu z tomboly, a to obraz „Navždy Sparta – exhibice Jardy Blažka a dalších legend“ podepsaný všemi aktéry exhibičního utkání. Až budou opravené kabiny na hřišti ASK Blansko, část ze svého archivu plánuje přesunout do jejich prostor.

Karel Ťoupek
Karel Ťoupek s vyhraným obrazem podepsaným všemi účastníky exhibičního utkání.

red