Situace na Havlíčkově ulici se vrátila do původních kolejí

16. října 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 2361×

Jeden z domů na Havlíčkově ulici ještě nedávno připomínal dům hrůzy. Nepořádek, narušování občanského soužití a porušování nočního klidu byly téměř na denním pořádku. Dvoupatrová stavba v řadové zástavbě blízko Nemocnice Blansko slouží k ubytování sociálně slabších občanů. V současné domě se nemovitost nabízí k prodeji.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Dohodli jsme se s obyvateli Havlíčkovy ulice a panem Pšikalem, který je vlastníkem nemovitosti, na provedení nápravy, a to do konce měsíce září. Problémem byl nejen obrovský nepořádek, který se hromadil především na zahradě vedle domu, některé věci se dokonce objevily i na sousedních pozemcích. Dalším požadavkem byla z naší strany i oprava zničeného plotu,“ uvedl starosta Ivo Polák.

Problematiku ubytování méně přizpůsobivých občanů řešil starosta města i s předsedou Svazu měst a obcí ČR Františkem Luklem, bývalým ministrem pro místní rozvoj. Předseda svazu tak uplatní zkušenosti Blanenských v přípravném řízení při návrhu zákona o podpoře sociálního bydlení. Jak se zdá, toto téma je evidentně aktuální i v jiných místech republiky než pouze v Moravskoslezském kraji nebo v severních Čechách. 

„Provedl jsem osobní prohlídku předmětné nemovitosti, na základě které mohu konstatovat, že požadavky z naší strany byly splněny, okolí domu je uklizeno, ještě je třeba dokončit opravu plotu oddělujícího zahradu od sousedního pozemku. Lze tedy říci, že po zásahu ze strany města a Městské policie Blansko došlo jednoznačně ke zklidnění neutěšené situace, která trápila rezidenty na Havlíčkově ulici poměrně dlouho. Hlavní narušitelé pořádku pocházející z Brna se odstěhovali, nyní v objektu žijí pouze sociálně slabší lidé z Blanska. V každém případě budeme pokračovat v kontrolách zhruba v měsíčním intervalu. Obyvatelé ulice jsou poučeni, koho kontaktovat v případě dalších incidentů,“ uzavírá Polák.

Jana Franchi