Nedej drogám šanci

10. listopadu 2015, tiskové zprávy, přečteno: 1950×

Policie České republiky připravuje na 12. listopadu 2015 v Blansku další ročník již tradiční preventivní akce Nedej drogám šanci. Letos jsme se ve spolupráci s Jihomoravským krajem rozhodli pro jeho zásadní obsahovou inovaci a rozšíření do dalších měst Jihomoravského kraje. Během čtyř následujících měsíců se tak uskuteční celkem osm vystoupení.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Projekt je určen pro studenty prvních ročníků středních škol, protože právě toto období je pro mnohé z nich přelomové a kritické, kdy ze známého prostředí přicházejí do prostředí cizího a mezi nové spolužáky. Často se navážou riziková přátelství a dochází k setkávání s legálními i nelegálními drogami.

Projekt je zaměřen na fenomén návykových látek a dopad jejich užívání, neboť v tomto věku jsou zážitky spojené s konzumací drog pro cílovou skupinu mnohdy velmi lákavou životní alternativou.

Akce bude realizována formou interaktivní besedy s publikem a frontálním přednesem. Nebude chybět náhled problematiky odborníky (terapeut, psycholog, kriminalista, pracovník Orgánu sociálně-právní ochrany dětí) a dále vystoupí bývalí uživatelé drog. Projektem posluchače provede zainteresovaný moderátor, jehož úkolem bude studenty aktivně zapojovat do diskuse vhodnými pobídkami a dotazy.

Vystoupení bude probíhat vždy v čase 09:00-11:30 hodin. (Časová dotace programu byla v rámci jeho efektivity zkrácena.)

por. Mgr. Petr Nečesánek
tiskový mluvčí