Novinky na webu města

8. prosince 2015, zprávy z MěÚ, přečteno: 2859×

K přehledu starších rozpočtů v PDF byl přidán odkaz na rozklikávací rozpočet. U přehledu dotací je nově odkaz na přehled uzavřených smluv ze všech oblastí rozpočtu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Rozklikávací rozpočet města funguje na stejném principu jako podobná aplikace státní pokladny. Rozdíl je však v tom, že v případě státu se údaje objevují vždy čtvrtletně.

Na úrovni města budou údaje zveřejňovány průběžně, minimálně jednou za měsíc. Obyvatelé Blanska tak budou mít možnost interaktivního pohledu na stav čerpání v jednotlivých oblastech městského rozpočtu.

Ze zákona pro město vyplývá povinnost uveřejnit rovněž přehled dotačních smluv a také smluv uzavřených na základě zákona o zadávání veřejných zakázek, které jsou zveřejňovány na profilu zadavatele.

Rozklikávací rozpočet s tím úzce souvisí, neboť na základě smluv jsou čerpány finanční prostředky z rozpočtu. Přehled smluv zatím čeká na své naplnění (až smlouvy od prosince). Půjde však pouze o smlouvy dodavatelské, a to od jednoho sta tisíc korun.

Od příštího roku bude na městském webu i takzvaná investiční mapa, ve které budou vyznačeny největší investice a rekonstrukce. Mapa bude průběžně aktualizována na základě provedených úprav v rozpočtu. V podstatě půjde o body v mapě města, které budou představovat investiční akce většího rozsahu.

red