Pozor na podomní prodejce

2. prosince 2015, ostatní, přečteno: 2504×

Že je ohledně podomních prodejců být neustále ve střehu dokazuje i případ z nedávné doby, který zaslal na městský úřad jeden z blanenských občanů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Dne 27.11. jsem byl navštíven člověkem, o kterém jsem později zjistil, že se jedná o podomního prodejce. Tento člověk se představil jako pracovník vodohospodářské správy s tím, že se řeší větší odběr vody na okrese Blansko oproti jiným okresům, formou kontroly průtoku vody z kohoutků (kuchyně, koupelna).

Že po zjištění většího průtoku, provede ihned vložení úsporného sítka do koncovky. Tato úprava bude stát 350 Kč. Popisovaný úkon provedl tím způsobem, že pod koncovku vodovodní baterie vložil perforovanou nádobu a podle odtoku z nádobky určil zvětšený průtok. Nato ihned provedl vložení do koncovky vodovodní baterie úsporný segment z umělé hmoty, rozměrů kovové podložky.

Průtok byl o poznání menší. Takto postupoval u dalších dvou výpustí vody. Po provedení uvedených úprav vystavil daňový doklad orazítkovaný, pravděpodobně falešnou adresou v hodnotě 1.000 Kč. Částku odůvodnil třikrát 350 Kč. Nato jsem mu zdělil, že toto neakceptuji a ať si namontované spořiče odmontuje a vezme zpět.

Nakonec jsem zaplatil jen oněch 350 Kč. Jmenovaného jsem z bytu vykázal za přítomnosti našeho psa. Po jeho odchodu jsem se pokoušel kontaktovat vodaře Blansko, ale tam to nikdo, ani po třetím pokusu nezvedal. Dal jsem vědět i Městské policii a tam mi zdělili, že dají vědět kolegům na pochůzce. Jednalo se o muže okolo 30 let, plnoštíhlého, s dioptrickými brýlemi, v černém tříčtvrtečním zimním kabátě.“

Podomní prodej zboží je ve městě Blansku zakázán. Nejlepší je v takovém případě zavolat strážníky městské policie, kteří věc vyřeší.

Další informace k tématu najdete v těchto článcích:

S novým rokem vstupuje v Blansku v platnost zákaz podomního prodeje zboží

Podomní prodej v Blansku stále kvete

Podomní prodejci stále porušují nový tržní řád

red