V neděli končí nejvýhodnější startovné na Blanenskou desítku

25. ledna 2016, tiskové zprávy, přečteno: 2049×

Na Blanenskou desítku se přihlásila první stovka účastníků. Závody v inline, běhu a koloběhu odstartují v sobotu 10. září, nejlevnější registrace za dvě stě korun ovšem končí už 31. ledna 2016.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Atletický svaz udělil Blanenské desítce certifikaci, kterou má nyní necelá desítka závodů v České republice. „Díky tomu má každý závodník jistotu, že má změřený čas přesně na deset kilometrů. A elitní výkony tak budou uznané v tabulkách ČASu,“ vysvětluje ředitel Blanenské desítky Tomáš Mokrý.

I třetí ročník tohoto sportovního festivalu pro celou rodinu patří třem kategoriím sportovců. Každý si může vybrat, jestli se na start vydá po svých, na inline bruslích nebo s koloběžkou. Pro ty, co nemají svoji, bude připravena půjčovna s třiceti koloběžkami.

Rezervace začnou na www.blanenskadesitka.cz v červnu.

I letos se na akci objeví vrcholoví sportovci a známé osobnosti, na trať se chystá jako každý rok také starosta města Blanska Ivo Polák. „Pokud vše půjde dobře, přibude jedna sportovní a kulturní novinka, teď ale nemůžeme víc prozradit, vše je v jednání,“ říká Mokrý. Zajištěné už jsou perníkové medaile pro všechny dětské kategorie, nově i pro starší děti, aby si všechny v cíli užily ten správný ceremoniál.

Zůstává i prověřená trať z Blanska do Ráječka a zázemí ve sportovní hale ASK Blansko. „Přijďte si zazávodit na nejrovinatější silniční desítce v republice, je to ideální trať pro váš osobák,“ zve rekreační i výkonnostní sportovce sportovní ředitel závodu Lukáš Olejníček.

Veškeré informace budou organizátoři postupně zveřejňovat na stránkách www.blanenskadesitka.cz.

Přidejte se k facebookové události https://www.facebook.com/events/437265263124642/

Logo Certifikovaná trať

red