Asociace center pro rodinu ocenila Kroužek deskových her Městského klubu důchodců v Blansku

26. února 2016, ostatní, přečteno: 2080×

V rámci projektu Dialogem k aktivnímu občanství seniorů – příklady dobré praxe, který pořádala Asociace center pro rodinu (ACER), byla oceněna práce Městského klubu důchodců s názvem Mezigenerační setkávání Hrát si můžem v každém věku. Stala se tak jednou z osmi vybraných prací prezentovaných ve společné brožuře a DVD. Ty budou následně distribuovány do organizací věnujících se volnočasovým aktivitám seniorů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V srpnu loňského roku zahájil v Městském klubu důchodců v Blansku svou činnost Kroužek deskových a společenských her.

„V rámci projektu Kdyby mládí vědělo, kdyby stáří mohlo se nám podařilo získat třicetitisícovou krajskou dotaci, za kterou byly pořízeny hry a nové variabilní stolky. Jeho cílem je podpora mezigeneračního spojení, senioři mohou aktivně trávit čas se svými vnoučaty nebo pravnoučaty a učit se tak jeden od druhého,“ uvedl místostarosta Jiří Crha, který ale zdůraznil, že účast mladší generace není podmínkou.

„Přijít může každý, kdo nechce zůstat doma sám. Je to určitě dobrá příležitost k tomu seznámit se a popovídat si s novými lidmi. Mám radost ze všech činností, které klub nabízí a budu velice rád, když sem v budoucnu najdou cestu i mladší senioři, kteří prozatím váhají, zda se zapojit do jeho aktivit,“ dodal.

Kroužek deskových her v MKD Blansko
Jiří Crha přišel osobně podpořit v rámci úvodního setkání hráče deskových her v létě loňského roku společně s vedoucí odboru ŠKOL Petrou Skotákovou. Foto: J. Franchi

Asociace center pro rodinu je nezisková organizace, jejímž hlavním posláním je prosazovat a propagovat všechny pozitivní hodnoty rodiny, koordinovat činnost jednotlivých členských organizací tak, aby se mohly co nejúčinněji angažovat v oblasti rodinné politiky a rodinného života, vytvářet prorodinné klima ve společnosti nebo podporovat programy pro děti, mládež a rodiny, pro manžele, osamělé rodiče a seniory.

V Blansku se tak díky projektu, který vznikl za podpory Města Blanska a byl financován z dotací Jihomoravského kraje, podařilo vytvořit reálný prostor pro mezigenerační sdílení.

red