Blansko zprovoznilo investiční mapu a soutěží s ní ve Zlatém erbu

1. února 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 2345×

V tzv. investiční mapě jsou vyznačeny největší investice a rekonstrukce v daném kalendářním roce. Mapa bude průběžně aktualizována na základě provedených úprav v rozpočtu. V podstatě jde o body v mapě města, které představují investiční akce většího rozsahu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

V investiční mapě jsou nebo budou zatím uvedeny jen ty investiční akce většího rozsahu, které jsou v rozpočtu přesně specifikovány a váží se k jednomu konkrétnímu místu. Jednotlivé akce budou průběžně doplňovány.

Data se do mapy přenáší z jednotlivých akcí zadaných v rozpočtu města. Kromě pozice na mapě je také uvedeno, zda se jedná o investici z dopravy, kultury, veřejné správy nebo jiné oblasti, schválená částka a případně její upravená výše. Aktuálně se mění v procentech vyjádřené již vyčerpané prostředky. Nakonec jsou zveřejněny i skutečně utracené peníze na danou akci.

Odkaz na investiční mapu najdete v povinně zveřejňovaných informacích v bodě 8.2 u přehledu rozpočtů města za jednotlivé roky. Na stejném místě je již odkaz na jinou službu, a to rozklikávací rozpočet.

Tuto novou službu jsme v letošním roce přihlásili do soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí Zlatý erb. Podpořit web www.blansko.cz můžete tím, že mu dáte hlas v ceně veřejnosti, a to vyplněním a odesláním jednoduchého formuláře. Učinit tak můžete do pondělí 22.02.2016 do 16:00 hodin.

Za vaše hlasy děkujeme.

Stanislav Mrázek