Probíhají opravy herních zařízení v Rekreační oblasti Palava

30. března 2016, ostatní, přečteno: 2258×

Na dětském hřišti v Rekreační oblasti Palava proběhla revize herních prvků. Nedopadla dobře. V nejhorším stavu byl centrální hrad, který je nutné odstranit.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Chybělo tam spoustu řetězů, řemínků, šroubů. Hodně toho bylo poničeného. Bohužel se tam potkáváme nejvíc ze všech dětských hřišť s vandalismem. Tomu nahrává umístění tohoto hřiště,“ vysvětluje ředitel společnosti Služby Blansko Jiří Charvát.

Porevizní opravy, které nyní probíhají, dají hřišti nový vzhled. V plánu je nejen likvidace torza bývalého kolotoče, ale také musí být demontována univerzální věž, která byla středobodem tohoto hřiště, ale neprošla revizí a mohlo by dojít ke zranění dětí. Odstraněny musí být i betonové základy věže. Dojde také k dosypání písku na dopadové plochy.

„S odborem komunální údržby jednáme o případném nahrazení věže jiným velkým herním prvkem,“ doplnil Charvát.

Na čarodějnice by měl poprvé otevřít minigolf. Hřiště čekají jen drobné opravy. Problém je, že v blízkosti probíhá dostavba vodovodu a terénní úpravy. Dodavatel musí terén uvést do původního stavu. Datum otevření na konci dubna a 1. května by to ale nemělo ohrozit. Od května už bude minigolf otevřený každý víkend.

red