Blansko žije fotbalem

2. dubna 2016, tiskové zprávy, přečteno: 2082×

Divizní tým FK Blansko navázal na vydařený podzim a zažívá povedený vstup do jarní části soutěže. Po dvou výhrách figuruje na 3. místě tabulky a ztrácí na vedoucí Tasovice pouhé dva body. Tým, který se ještě před několika lety potýkal s ekonomickými i výkonnostními problémy, nyní plní roli jednoho z favoritů soutěže. K pozitivním změnám přispěla zejména obměna managementu a navázání užší spolupráce s brněnskou Zbrojovkou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Jsem rád, že se nám po hubených letech podařilo tým ekonomicky stabilizovat a hráčsky posílit. Stále ale zůstáváme nohama na zemi. Bodové zisky jsou jedna věc, my ale chceme hrát především fotbal atraktivní pro naše diváky a v tomto směru máme pořád mezery,“ uvádí předseda FK Blansko Jiří Crha.

Na domácí zápasy přitom v Blansku chodí v průměru okolo čtyř set padesáti diváků. Na divizi vynikající číslo. „Podpora fanoušků nás samozřejmě těší, ale zároveň je pro nás závazkem do budoucna. Na naší hře je stále co zlepšovat, to ukázalo i poslední domácí utkání proti Vrchovině,“ doplňuje blanenský trenér Zbyněk Zbořil.

Blanenskému klubu se vyplácí také spolupráce s brněnskou Zbrojovkou, odkud do jeho kádru zamířili zkušení hráči Petr Švancara a Pavel Mezlík, které v zimní přestávce doplnil další hráč se zbrojováckou minulostí František Schneider.

Kolem nich se daří budovat tým z odchovanců blanenského fotbalu, kteří vedle zkušených matadorů výkonnostně rostou. Aktuální formu Blanska prověří ve 20. kole divize již tuto sobotu tým Bystřice nad Perštejnem.

red