Regenerace sídliště Sever vstoupí do IV. etapy

22. dubna 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 3547×

Nové parkoviště, pobytová zelená plocha se cvičebními prvky nebo oplocený výběh pro psy. Takové jsou plány v rámci IV. etapy regenerace sídliště Sever, na kterou město Blansko získalo čtyřmilionovou dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. Práce proběhnou během prázdnin, hotovo má být do konce září.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Po pravé straně silnice ve směru k Palavě, podél ulice Dvorské a Salmovy, ještě letos vybudují Blanenští nové parkoviště s tím, že stávající parkovací plochy se budou opravovat a rozšiřovat. V plánu je jeho napojení na velké stávající parkoviště nad točnou autobusu v blanenském panelovém sídlišti Sever.

V prostoru kolem asfaltového hřiště mezi domy a kotelnou přibudou v rámci nově vzniklé pobytové plochy posilovací prvky pro dospělé a seniory. Budou vesměs koncipovány pro dvě osoby, aby podporovaly společné cvičení. V prostoru starého hřiště vedle garáží pak vznikne oplocený výběh s prvky pro psy.

Součástí projektu je také dokončení chodníků spojujících sídliště s přehradou. Jeden vede mezi mateřskou školou a ZŠ a MŠ Salmovou na Palavu, druhý z Palavy pod hřištěm ZŠ a MŠ Salmovy na ulici Salmovu.

Očekávané náklady jsou cca deset milionů Kč.

sever 4. etapa regenerace

red