Suterén zbouraného hotelu Dukla má v hledáčku divadlo Kolárka

11. dubna 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 2349×

Blanenské divadlo Kolárka představilo radě města projekt na možnost využití volných podzemních prostor po Dukle jakožto sklepního divadla.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Stálá divadelní scéna dle slov Evy Petrželové z občanského sdružení Circulus v Blansku chybí. Suterén po hotelu Dukla na nám. Republiky by tak podle představ členů sdružení, které provozuje divadlo Kolárka, vhodně navazoval na venkovní část upravené plochy na nám. Republiky. Nabízí se i myšlenka pořádání letních představení přímo v nově vybudovaném parku.

Město Blansko ale zatím nemá konkrétní představy o vhodném využití uvedených prostor. Stálá divadelní scéna je pouze jednou z možností. Starosta Ivo Polák v této souvislosti připomněl, že nejdříve Blanenští vypíšou záměr na pronájem. „I když nás dosud jiný zájemce neoslovil, nelze vyloučit, že by s podobnou nabídkou přišel i někdo jiný.“

Vedení města má zatím k dispozici jejich obecnou studii, která pouze naznačuje, jaké má Kolárka představy. Stejně tak i odhady sdružení na způsob financování nutných úprav ještě nemají konkrétní obrysy. Město tak autory tohoto návrhu vyzvalo k dodatečnému předložení příslušných podkladů.

„Pokud by Kolárka počítala s výraznými změnami, které by zasahovaly do způsobu schválených úprav prostranství, projekt by se musel zastavit, a o tom vůbec neuvažujeme,“ upřesnil místostarosta Crha a dodal, že město je tak ochotno jednat o využití čistě sklepních prostor.

V současné době se pracuje na zadávacích podmínkách pro vypsání výběrového řízení na zhotovitele úpravy zmíněné části nám. Republiky. Na tuto investiční akci má Blansko ve svém rozpočtu na letošní rok vyhrazeno deset milionů korun. Hotovo má být letos na podzim.

red