BambiFEST představí program pro děti, hudební festival a konferenci pro mládež

12. května 2016, tiskové zprávy, přečteno: 2664×

Už 20. a 21. května v zámeckém parku odstartuje blanenský BambiFEST, který pořádá skautské středisko Světla ve spolupráci s městem Blanskem. V průběhu dvou dnů představí dětem i rodičům třiatřicet organizací pro děti a mládež a umožní dětem vyzkoušet si aktivní formou, jaký kroužek by chtěly navštěvovat.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

V pátek večer si pak lidé mohou přijít poslechnout mladé a začínající hudební kapely z Blanska a okolí nebo se podívat na muzejní noc do blanenského zámku. V sobotu se poprvé uskuteční také konference se zajímavými osobnostmi, jakými jsou například senátor Zdeněk Papoušek nebo ředitel Skautského institutu Miloš Říha. Veškeré akce BambiFESTu jsou zcela zdarma.

BambiFEST je aktivní prezentací organizací pro děti a mládež

bambifest.com

Třiatřicet organizací, spolků, sdružení i hnutí zaměřených na práci s dětmi a volnočasové aktivity pro děti i mládež se opět bude prezentovat široké veřejnosti 20. a 21. května v blanenském zámeckém parku.  Otevírací doba jednotlivých stánků bude v pátek od devíti ráno do pěti odpoledne, v sobotu pak od devíti do čtyř. Druhý ročník akce, myšlenkově navazující na Bambiriádu, nabídne k vyzkoušení sportovní i jiné aktivity. Přehled všech prezentujících je už nyní k vidění na stránkách akce. Co konkrétně si pro zájemce jednotlivé organizace nachystaly, postupně představujeme na našem facebooku. Sledujte nás tam!

BambiFEST je hudební festival mladých a začínajících hudebních kapel

fest.bambifest.com

Známé i začínající kapely z Blanska a okolí již podruhé vystoupí v pátek večer 20. května na blanenském BambiFESTu. Festival s názvem FEST tak umožní začínajícím umělcům, aby si vyzkoušeli jaké je to zpívat před publikem, na profesionálním pódiu a se zázemím. Hlasovat se bude také o interpreta roku, tedy o nejlepší a nejoblíbenější kapelu festivalu. Vítěz pak obdrží od organizátorů zajímavé ocenění a vylosovaný šťastlivec z řad hlasujících si odnese wellness pro dva v Hotelu Sladovna v Černé Hoře.

Nabitý program je již připraven a představí osm kapel a interpretů z Blanska a blízkého okolí. Přijďte si je poslechnout, podpořit je a vyhrát krásnou cenu!

16:30–17:30 Heski

17:30–18:30 nEscafeX

18:30–19:30 Rockfór

19:30–20:30 Ondřej Soldán

20:30–21:30 Try!(o)

21:30–22:30 VEKA

22:30–23:30 Foreplay

23:30–24:00 Joe Poem

BambiFEST je konference pro mládež

konference.bambifest.com

Novinkou BambiFESTu a třetí částí tohoto projektu je letos konference pro mládež. Ta proběhne v sobotu 21. května, ale spíše než na děti bude zaměřená na starší posluchače, tedy středoškoláky a vysokoškoláky z Blanska a okolí. V areálu zámeckého parku se budou v průběhu celého dne konat přednášky a semináře zajímavých osobností, týkající se tématu „Jen škola nestačí“.

Na konferenci vystoupí celkem šest zajímavých osobností:

  • Petr Voznica, český voják a diplomat,
  • Robert Iliev, molekulární biolog a sportovní šermíř,
  • Petr Chlapek, biolog,
  • Miloš Říha, ředitel Skautského institutu,
  • Zdeněk Papoušek, senátor a učitel,
  • Klára Kučerová, překladatelka, novinářka, ekonomka, vedoucí projektu Místní akční plán vzdělávání na území ORP Blansko.

Vstup na akci je zdarma, je však nutné se předem registrovat, kapacita přednášek je pouze 80 míst! Učiňte tak již nyní, aby na Vás ještě zbyla místa.

Bambifest plakát

red