Blanenští fotbalisté a sportovní veřejnost se konečně dočkali

3. června 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 2088×

V tomto týdnu dorazila do Blanska velmi dobrá zpráva z Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy. Hřiště s umělou trávou a rekonstrukce fotbalových kabin v areálu ASK na Mlýnské bude konečně po letech skutečností. Městu byla totiž přidělena dotace ve výši téměř 10 mil. Kč na tuto dlouho očekávanou investici.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Žádost jsme podali na podzim minulého roku, a to poté, co jsme byli nuceni vrátit dotaci ve stejné výši pro rok 2015. Nebylo to z naší viny, pouze vzhledem k personálním změnám na MŠMT přišlo vyrozumění o přidělení dotace pro rok 2015 v termínu, kdy město vzhledem ke lhůtám nedokázalo splnit termíny vypsání výběrového řízení a pro vyúčtování dotace," vysvětluje starosta Ivo Polák.

„To nás hodně mrzelo, nicméně avizovaná podpora od premiéra vlády ČR a JMK v nás vzbuzovala určitou naději, že i letos můžeme uspět. Jsem rád, že moje snaha přesvědčit kompetentní lidi na MŠMT a Úřadu vlády o potřebnosti této investice do sportu se vyplatila,“ dodal.

Blanenští fotbalisté, ale i další sportovní veřejnost, se tak mohou těšit na otevření dalšího moderního sportovního areálu na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka.

red