Přípravy na přemostění Svitavy pokračují. Kraj vypracuje investiční záměr

7. června 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 2406×

Na základě svého usnesení ze dne 2. června Rada Jihomoravského kraje uložila odboru dopravy vypracovat investiční záměr na přemostění řeky Svitavy a železničního koridoru na Staré Blansko. Do konce roku tak budou mít kraj i město jasno v tom, kolik financí vyčlení na vypracování projektové dokumentace ve svých rozpočtech na příští rok. Dělit se budou rovným dílem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Z naší strany vzešla na Jihomoravský kraj žádost, aby částka na vybudování projektové dokumentace ohledně přemostění na Staré Blansko byla vyčleněna v rozpočtu kraje na příští rok s tím, že týž krok učiní i město Blansko. Do konce roku bychom tedy měli znát výsledky tohoto investičního záměru tak, abychom mohli tuto akci schvalovat v rámci rozpočtu na prosincovém zastupitelstvu,“ informoval starosta Ivo Polák.

Hlavním úkolem města Blanska je nyní vykoupení dvou zbývajících pozemků tak, aby byla projektová dokumentace k dispozici do roku 2018.

Memorandum o spolupráci města Blanska a Jihomoravského kraje na stavbě přemostění řeky Svitavy bylo přijato na výjezdním zasedání Rady Jihomoravského kraje 15. března v Blansku. Ještě týž den bylo jeho znění schváleno Zastupitelstvem města Blanska.

red