Nemocnice Blansko získala druhou akreditaci pro obor Klinická logopedie. Vznikne zde logopedické centrum

25. července 2016, tiskové zprávy, přečteno: 2350×

Stala se tak jedním z mála pracovišť v České Republice, které splnilo podmínky Ministerstva zdravotnictví ČR k uskutečňování vzdělávání klinických logopedů v celém rozsahu specializačního výcviku. V dohledné době dojde k rekonstrukci prostor pavilonu u vjezdu do nemocnice, kde vznikne zcela nové logopedické centrum se třemi logopedickými ambulancemi.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

První akreditaci získala v tomto oboru Nemocnice Blansko již v roce 2013. Jednalo se o uznání části vzdělávacího procesu. Pracovištěm prošlo přes dvacet stážistů z celé republiky.

Od té doby prochází ambulance klinické logopedie dalším vývojem. Nabízí nové komerční programy, jako je VESELÉ MALOVÁNÍ (program zaměřený na rozvoj grafomotorických dovedností) a LOGOCANISTERAPIE (rozvoj komunikace u dětí za pomoci/přítomnosti psa). Byl rozšířen i počet logopedů, a stejně tak pracovní doba obou logopedických ambulancí.

Důraz klademe na celostní přístup. Řeč je jen jednou z mnoha oblastí, která se podílí na komunikaci. Víme dobře, že proto, aby se řeč mohla vyvíjet, je zapotřebí souhra různých schopností a dovedností. Snažíme se tedy nabízet široké spektrum metod, technik a programů včetně poradenství. Naším cílem jsou spokojení klienti, a to jak děti, tak i dospělí a jejich nejbližší okolí.

Kateřina Ostrá
tisková mluvčí