Oprav se dočkají základní i mateřské školy. Rekonstrukcí projde i dopravní hřiště

1. července 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 2078×

Prázdniny jsou vhodným obdobím pro investiční akce většího charakteru, drobné opravy a pravidelnou údržbu na školských zařízeních ve městě. Kromě akcí v rámci základních a mateřských škol dojde na výměnu pěti buněk na dopravním hřišti, zrekonstruuje se rovněž část dětského hřiště na sídlišti Podlesí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Letos provedou Blanenští dvě zásadní akce. Na první z nich město uvolnilo ze svého rozpočtu zhruba jeden milion Kč bez DPH.

„Půjde o výměnu nevyhovující elektroinstalace na ZŠ Erbenově. Opravy se provádějí etapově po jednotlivých patrech budovy školy. Letošní, druhá etapa je již v plném proudu, to byl ostatně také důvod, proč žáci školy letos nastoupili na prázdniny s předstihem,“ vysvětluje místostarosta Jiří Crha.

Výměna otvorových výplní za 2, 2 milionu Kč bez DPH pak bude provedena na ZŠ T. G. M. na Rodkovského ulici. „Kompletní výměnou všech oken a dveří dosáhneme stavu, kdy všechny blanenské školy budou splňovat požadavky z hlediska energetické náročnosti. První zásadní revitalizací prošla ZŠ a MŠ Salmova před dvěma lety, vloni došlo na ZŠ a MŠ Dvorskou a ZŠ Erbenovu,“ připomněl blanenský místostarosta.

Další dva miliony Kč půjdou z rozpočtu města na akce menšího rozsahu. ZŠ a MŠ Salmova se dočká nového plotu, na jejím pracovišti v Dolní Lhotě se opravuje krytina na balkoně. ZŠ a MŠ Dvorská získá novou fasádu pro přístřešek u vchodu do kuchyně školy, kam přibude rovněž nový konvektomat, MŠ na Těchově čeká na zateplení jedné stěny, na MŠ Rodkovského dojde na rekonstrukci sociálního zařízení u zahrady a předláždění vstupu, na MŠ Dvorské instalují nové vstupní dveře, po prázdninách zde děti najdou také nové pískoviště.

Rekonstrukce ZŠ a MŠ Dvorské
Revitalizace ZŠ a MŠ Dvorská proběhla v loňském roce. Letos se škola dočká nové fasády pro nevzhledný přístřešek u branky vedoucí k přístavbě školy. Foto: J. Franchi

Město Blansko obdrželo od Jihomoravského kraje dotaci ve výši 500 tisíc Kč na druhou etapu rekonstrukce dopravního hřiště. Celkové náklady se pohybují okolo 837 tisíc Kč, rozdíl tak pokryjí finance z městského rozpočtu. „V závěru loňského roku se provedla první etapa, kdy došlo na pořízení toaletní kabiny, skladového kontejneru, kanceláře a dílny v rámci čtyř stavebních buněk, opravu povrchu, opravu vodorovného a svislého dopravního značení, pořízen byl rovněž zabezpečovací GSM systém. Letos máme v plánu pořízení pěti nových modulů na uskladnění kol,“ upřesnil Crha.

Rekonstrukce nevyhovujícího dětského hřiště se Blanenští dočkají na sídlišti Podlesí: „Jsme si vědomi, že kvalitní dětské hřiště v této lokalitě dosud chybí. Celkové náklady odhadujeme na jeden milion Kč, zatím dojde na doplnění herních prvků a pískoviště včetně drobného mobiliáře v hodnotě 0,5 milionu Kč. Právě tak velká část je vyhrazena na tuto akci v městském rozpočtu na letošní rok,“ dodal.

red