Blansko fandí Kamilovi. Bude reprezentovat Českou republiku na paralympiádě v Riu

22. srpna 2016, sport, přečteno: 4846×

Dnes odpoledne se blanenský starosta Ivo Polák společně s místostarostou Jiřím Crhou setkal s Kamilem Vašíčkem, jedním ze čtyřiadvaceti nejúspěšnějších hráčů ve sportovní disciplíně boccia z celého světa. V doprovodu asistentky a svého otce odlétá 1. září na tři týdny do brazilského Rio de Janeira, aby se pokusil dosáhnout na některou z medailí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Starosta Ivo Polák s místostarostou Jiřím Crhou popřáli Kamilovi mnoho zdaru s přesvědčením, že pod olympijskými kruhy zúročí svoje celoroční snažení.

„Nejtěžší byla kvalifikace, teď už není co ztratit,“ říká skromně sám Kamil, jehož šance nejsou malé. Blanenský sportovec letos obsadil 8. místo na světovém poháru v Portugalsku, 13. příčku pak získal na mistrovství světa v čínském Pekingu.

První závod jednotlivců na Kamila čeká mezi 10.–13. zářím. Bude tak mít dostatečný prostor pro nezbytnou aklimatizaci.

Česká výprava čítá celkem pětatřicet sportovců. Přímo z Jihomoravského kraje se paralympiády zúčastní dva. Kromě Kamila je to i cyklista Ivo Koblasa.

Kamil Vašíček před odletem na paralympiádu
Kamil Vašíček se svým organizačním týmem, starostou Ivo Polákem a místostarostou Jiřím Crhou na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Foto: J. Franchi

red