Z redakční pošty: Letní camp Olympie Blansko byl přípravou na mistrovství republiky

27. srpna 2016, sport, přečteno: 2071×

Již pětadvacátým rokem pořádal blanenský baseballový a softbalový klub Olympia Blansko oblíbený příměstský tábor, který je určen pro všechny děti od 5 do 15 let z Blanska a blízkého okolí, které mají chuť strávit jeden prázdninový týden s lapačkou v ruce a které se chtějí naučit něčemu novému v krásném prostředí baseballového hřiště na „Jahodovém poli“ v příjemné přátelské atmosféře všech malých i velkých příznivců blanenského baseballu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Baseballový camp se uskutečnil ve dnech 15. až 19. srpna a pod vedením jedenácti trenérů se ho za hezkého počasí zúčastnilo přes padesát dětí. Nejmenší účastníci měli možnost vyzkoušet si baseball či softball, seznámit se se základními pravidly hry, zlepšit se v základních herních dovednostech, v rychlosti a obratnosti a v neposlední řadě poznat nové kamarády a užít si krásný sportovně aktivní prázdninový týden se spoustou pohybu a zábavy.

O velké spokojenosti nejmenších svědčí také jejich zájem o všestranný sportovní kroužek pro děti od 5 let, který naváže na prázdninovou ochutnávku v pondělí 26. září v 16:30 hod na ZŠ a MŠ Salmově. Pokud Vaše děti camp nestihly, a přesto by rády poznaly kouzlo baseballu a občas si zacvičily se svými kamarády, můžete se přijít podívat a domluvit se s trenéry, kteří se již na všechny těší.

Příměstský tábor Olympie Blansko
Foto: archiv Olympie Blansko

Pro zkušenější hráče, kteří již baseballovému sportu propadli a už nějakou dobu se mu nadšeně věnují v rámci celoroční tréninkové přípravy, byl baseballový camp přípravou na podzimní část sezony, jejímž zlatým hřebem je Mistrovství ČR v kategorii U9.

Pořádání MČR U9 – Open bylo Českou baseballovou asociací svěřeno právě blanenskému baseballovému klubu Olympia Blansko, který již prokázal dobré organizační schopnosti a zkušenosti s pořádáním obdobně významných turnajů, výborné výsledky z práce s mládeží a v neposlední řadě především kvalitní baseball, na který je radost se dívat.

Příměstský tábor Olympie Blansko
Foto: archiv Olympie Blansko

Mistrovství republiky v kategorii U9 se uskuteční ve dnech 9. až 11. září za účasti patnácti týmů s více než třemi stovkami hráčů a trenérů, kteří si přijedou vyzkoušet naše domácí hřiště a ve volných chvílích zcela jistě rádi poznají krásy našeho města a blízkého okolí.

Přijďte fandit, jste srdečně zváni!

Radka Sitarová
Za klub Olympia Blansko