Za vílou Tanculkou se můžete vydat v novém tričku

4. srpna 2016, cestovní ruch, přečteno: 1969×

Veselá trička s motivem šneka Krasíka hned v několika barevných provedeních jsou aktuálně k mání ve dvou pohádkových kancelářích: V Blanenské informační kanceláři Blanka a na zámku ve Křtinách.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V Blansku jsou k dispozici ve velikostech 110, 128 a 140, v různých barvách od oranžové přes zelenou až po tyrkysovou. Tričko s Krasíkovým logem v červeném a tmavě modrém provedení si zde mohou zakoupit i maminky či tatínkové, a to ve velikostech M a L.

V novém tričku se tak děti i jejich rodiče mohou vydat nejen za vílou Tanculkou v rámci geocachingové hry, ale i po stopách šneka Krasíka v jeho Pohádkovém království v Moravském krasu.

Krasíkova trička
Barevná trička jsou k dispozici v Blanenské informační kanceláři Blanka na Rožmitálově ulici za 150 Kč (dětské velikosti) a 170 Kč (velikosti pro drobnější dospělé).  Foto: J. Franchi

Hledání víly Tanculky je hlavním motivem nové geocachingové hry, jejímž cílem není jen poskytnout dětem i dospělým příjemnou zábavu v krásné přírodě, ale také je přivést na zajímavá místa Moravského krasu.

Nejprve je třeba se zaregistrovat – na stránkách království stačí kliknout na odkaz Hledá se víla nebo Místa schránek. Díky tomu získáte přístup k souřadnicím a nápovědám k nalezení schránek. Vaším úkolem pak bude najít ztracenou vílu Tanculku. Stačí objevit osm schránek, které jsou rozmístěny po Krasíkově pohádkovém království, a získat všech osm částí kódu, které jsou v nich ukryty. Ty pak vyplníte do archu a získáte souřadnice poslední schránky, kde je ukryta víla.

Tomu, kdo shromáždí všechny indicie, víla prozradí tajné zaklínadlo, které pak zašle organizátorům hry skrze formulář na stránkách www.krasik.cz. K zaklínadlu je třeba připojit své jméno (či jména), aby mu mohl být na e-mail obratem zaslán speciální diplom. Ten slouží i jako potvrzení zařazení do závěrečného slosování, které proběhne 20. září 2016.

Pro padesát nejrychlejších pátračů je v BLANCE navíc připravena speciální odměna v podobě vstupenek do brněnského vědeckého parku VIDA. Vstupenky můžete získat po předložení získaného diplomu.

Stále ale přetrvává i zájem o sbírání razítek do cestovního pasu. To není nijak časově omezeno. Postavička šneka Krasíka si tak získala nebývalou přízeň dětí, které tak mohou získat pexeso, dřevěnou minci nebo knihu. V prodeji je pak i nová verze šnečkova pexesa: „Bylo vydáno společně s druhou knížkou o jeho nových dobrodružstvích pod názvem Neuvěřitelné příhody šneka Krasíka. Obě knihy, stejně jako cestovní pasy nebo další suvenýry z Krasíkova království jsou k dispozici v naší informační kanceláři,“ uvedla její vedoucí Martina Hejčová. „Pro děti je v BLANCE připraven i malý dětský koutek s omalovánkami postaviček z Krasíkových příběhů,“ dodala.

red