A-tým Olympie Blansko získal stříbrné medaile v 1. lize

22. října 2016, sport, přečteno: 2022×

V uplynulém víkendu se odehrála finálová série utkání play-off 1. ligy, druhé nejvyšší baseballové soutěže v ČR. Mezi finálové týmy, které se utkaly o pohár pro vítěze, se probojovala po kvalitních výkonech v úspěšně odehrané sezoně také Olympia Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Soupeřem Olympie Blansko se stal tým Nuclears Třebíč, který si převahou proti Blansku v průběhu sezony zajistil pozici favorita finále. Přesto šel blanenský tým do finálových utkání s plným nasazením a ambicemi, v nichž pomýšlel i na metu nejvyšší. Soupeři se však již v 1. duelu v sobotu na blanenském hřišti podařilo domácí tým přehrát konečným výsledkem 6:2.

Druhý zápas finálové série, který nakonec rozhodl o vítězi 1. ligy, se odehrál v neděli na hřišti Na Hvězdě v Třebíči. Nuclears před domácím publikem přesvědčivě zvítězili už po sedmi směnách výsledkem 11:1.

A tým Olympie Blansko

Přesto si Blansko odvezlo pohár za 2. místo v 1. lize pro tento rok a stříbrné medaile, které jsou dalším ceněným úspěchem blanenského baseballu. Z loňského 5. místa se tak Blansko posunulo na druhou příčku.

A-tým Olympie Blansko tak zakončil letošní dlouhou, ale úspěšnou sezonu, v níž si dokázal zajistit od příštího roku účast v nejvyšší baseballové soutěži Extralize, probojoval se mezi čtyři nejlepší týmy republiky do Final Four Českého baseballového poháru a nakonec přivezl na Strawberry field pohár pro finalisty 1. ligy a stříbrné medaile.

Gratulujeme borcům z A-týmu, přejeme zasloužený odpočinek a zároveň mnoho zdaru v zimní přípravě na nadcházející náročnou, ale zcela jistě vítanou, sezonu v Extralize.

Radka Sitarová
Olympia Blansko