Domovu Olga v Blansku putuje třicet tisíc korun

9. prosince 2016, tiskové zprávy, přečteno: 2377×

Nákup nového vybavení do dřevařské dílny nebo nový šicí stroj – to jsou jen některé věci, které si díky daru VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a.s., budou moci brzy dopřát v Domově Olga v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Toto zařízení se stará o denní náplň dospělých s mentálním postižením. Ti v Domově Olga rozvíjejí svoje schopnosti v několika specializovaných chráněných a terapeutických dílnách, ale také se například podílejí na provozu kavárny.

Dar ve výši 30 tisíc korun převzala symbolicky na Mikuláše z rukou ředitele boskovické divize VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a.s. Petra Fialy, ředitelka Domova Olga Jana Kratochvílová.

„Naše společnost dlouhodobě podporuje dobročinné aktivity, projekty a organizace. Zatím jsme se soustřeďovali na zařízení pro děti. Peníze pro Domov Olga jsou naším prvním příspěvkem pro organizaci, která se stará o dospělé,“ uvedl Fiala. Dodal, že i v takových zařízeních jsou ale peníze potřeba. „Věřím, že naše spolupráce s Domovem Olga tímto příspěvkem nekončí,“ řekl.

dar-pro-domov-olga-16376-0_550.jpg
Ředitelka blanenského Domova Olga Jana Kratochvílová (vlevo) netajila radost z finančního daru. Foto: archiv VAS, a.s.

„Zejména nyní, před začátkem nového roku, je to pro nás velká pomoc. Peníze využijeme jak na zlepšení vybavení dílen, tak na provoz, na který nám často právě na začátku roku chybí finance,“ uvedla.

Dar Domovu Olga není pro VODÁRENSKOU AKCIOVOU SPOLEČNOST, a.s., ničím výjimečným. Tato společnost, která provozuje vodovody a kanalizace v okresech Blansko, Brno-venkov, Znojmo, Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou, před několika dny získala prestižní ocenění na vítězství v Národní ceně České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj v kategorii podnikatelský sektor.

Toto ocenění firma převzala právě za dlouhodobou a systematickou podporu projektů z oblasti životního prostředí, dětských aktivit a právě zařízení pro hendikepované.

Iva Šebková
Vedoucí marketingu a komunikace