Z redakční pošty: Plavci sbírali medaile na Pohárech Moravy

18. prosince 2016, sport, přečteno: 2544×

Nejvyšší plaveckou soutěží pro desetileté a jedenáctileté žactvo jsou Poháry Moravy. Plavci z více jak čtyřiceti moravských klubů v kategorii desetiletých se vydali bojovat o medaile do Karviné a jedenáctiletí měli zase sraz v Třebíči. I blanenský oddíl měl v těchto nejmladších žákovských kategoriích své zástupce.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Do Karviné se z krajského přeboru kvalifikovali Tomáš Jašek, Jan Reka, Jaroslav Gric a Pavel Slezák. Borci si nevedli vůbec špatně. Přivezli bronzovou medaili a dalších jedenáct umístění v první desítce nejlepších plavců Moravy a Slezska.

Dvě vynikající pátá místa brali blanenští hoši za štafety. Bronzovou medailí se mohl pochlubit Tomáš Jašek, který si ji zasloužil díky výraznému osobnímu rekordu na čtyřstovce kraul. Na poloviční trati pak doplaval pátý. Honza Reka také trochu doufal, že přemění některé své výkony na cenné kovy, ale nakonec z toho byly čtyři šestá, jedno sedmé a jedno páté místo.

plavani-karvina-23029-0_550.jpg
Z Karviné přivezli blanenští plavci v kategorii desetiletých bronzovou medaili a dalších jedenáct umístění v první desítce nejlepších plavců Moravy a Slezska. Foto: archiv autorky

tomas-jasek-93016-0_550.jpg
Bronzovou medailí se mohl pochlubit Tomáš Jašek. Foto: archiv autorky

Medaile lovili blanenští jedenáctiletí plavci i z třebíčské pětadvacítky. A byly hned tři a měly hodnotu bronzovou. Všechny si je pověsila na krk Anna Kučerová, a to na padesátce kraul a motýlek a dvoustovce polohově.

anna-kucerova-26200-0_550.jpg
Tři bronzové medaile získala v Třebíči Anna Kučerová. Foto: archiv autorky

plavani-trebic-82939-0_550.jpg
Jedenáctiletí měli sraz v Třebíči. Fotografie: archiv autorky

Ve zbývajících třech startech se dostala do první desítky výsledkové listiny. Spolu s ní se na moravském šampionátu představili Štěpán Bezděk, Eliška Hlaváčková a Petra Wutková, která si vyplavala desátou příčku na padesátce kraul.

Věra Vencelová