Chátrající ubytovna na sportovním ostrově projde rekonstrukcí

6. ledna 2017, zprávy z MěÚ, přečteno: 3033×

Samostatně stojící objekt bývalé ubytovny ASK Blansko na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka projde celkovou rekonstrukcí. Její přestavbou tak město získá zázemí pro činnost sportovních klubů, správu areálu sportovního ostrova, pro Českou unii sportu a v neposlední řadě i pro širokou veřejnost.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„V objektu vybudujeme nové toalety se sprchami a šatnami s tím, že nové sociální zařízení bude sloužit nejen jako zázemí pro sportovce, ale i pro veřejnost v případě návštěvy různých sportovních akcí pořádaných v areálu, dosavadní kapacita hygienického zázemí v hale na Mlýnské ulici je totiž naprosto nedostačující. Dojde ale i na rekonstrukci domovních inženýrských sítí a kompletní zateplení vnější obálky budov,“ upřesnil záměry města jeho starosta Ivo Polák.

Vedení města se nyní zabývá i otázkou náhradního prostoru pro odhodiště disku. Blanenští atleti o to původní přišli ve spojitosti s výstavbou nového umělého trávníku. Chybí jim i zázemí pro odkládání sportovního náčiní, s místností k tomu určenou se proto počítá v rámci rekonstrukce ubytovny. Chybět zde ale nebudou ani kanceláře pro sportovní oddíly a pro Českou unii sportu.

Náklady na realizaci této investiční akce se pohybují okolo deseti milionů korun. Blanenští se v tomto případě rozhodli využít dotačního titulu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, který je určen čistě pro stavby a nemovitosti. Dotace na sportoviště byla městu Blansku již udělena za účelem vybudování hřiště s umělým trávníkem.

ubytovna-ask-73922-0_550.jpg
Ubytovna na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka (srpen 2011). Foto: S. Mrázek

Město Blansko převzalo v roce 2011 do svého majetku sportoviště tří největších blanenských sportovních klubů. Jejich stav je v neutěšeném, mnohdy havarijním stavu. Služby Blansko proto aktuálně zpracovávají koncepci jejich postupné rekonstrukce.

red