Trenér Olympie Blansko Ivo Kučera získal významné ocenění Trenérský objev roku 2016

30. ledna 2017, tiskové zprávy, přečteno: 4045×

Česká baseballová asociace každým rokem uděluje ocenění významným trenérským osobnostem, které vybírá sedmičlenná odborná komise z několika stovek trenérů z celé republiky. Trenérské ceny za rok 2016 byly vyhlášeny na 17. ročníku Horské trenérské kliniky, která se konala ve dnech 20.–22. ledna a jíž se zúčastnilo více než 150 baseballových trenérů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V rámci trenérských anket byli vyhlášeni tři vítězové v kategorii Trenér roku, Trenérský objev roku
Celoživotní trenérský přínos.

Obrovským potěšením a poctou pro blanenský baseball bylo vyhlášení druhé trenérské ceny „Trenérský objev roku“, kterou zaslouženě získal hlavní trenér blanenského baseballového a softbalového klubu Olympia Blansko, dříč a srdcař Ivo Kučera, který je koučem mužského A-týmu.

Ivo Kučera má se svým týmem za sebou náročnou, ale velmi úspěšnou uplynulou sezónu. Blanenský mužský baseball se opět dostal mezi českou baseballovou elitu, kdy se se svými svěřenci dokázal probojovat zpět do Extraligy, nejvyšší české baseballové soutěže. Příslušnost k české mužské baseballové špičce potvrdil se svým týmem účastí v turnaji Final Four Českého baseballového poháru, který patřil nejlepším čtyřem mužským týmům roku.

trener-69190-0_550.jpg
Trenérským objevem roku 2016 se stal trenér A-týmu Olympie Blansko Ivo Kučera. Foto: archiv Olympie Blansko

Blanenská sestava, složená čistě z blanenských odchovanců Olympie, po cestě do Final Four porazila pod vedením trenéra Kučery i dva stávající extraligové týmy Techniku Brnu a Hrochy Brno. Sladkou tečkou za dlouhou, ale úspěšnou, sezonou byl zisk stříbrných medailí a poháru pro vicemistry 1. ligy.

Ivo Kučera je jedním ze spoluzakladatelů klubu Olympia Blansko a těch, kdo přivedli do Blanska v roce 1988 tehdy neznámý sport baseball. V klubu působí nepřetržitě s výjimkou let 1997–1999, kdy hrál za brněnské Draky. Po návratu do Blanska byl hrajícím trenérem Olympie. Od roku 2014 vede A-tým jako hlavní trenér. Zásluhou Ivo Kučery se podařilo dostat zpět do Blanska několik výborných hráčů, odchovanců Olympie, a postavit tým, který je nyní právem součástí Extraligové soutěže. Sám Kučera je historicky nejlepším blanenským pálkařem a za dobu svého aktivního hráčského působení si zajistil přední místo v celorepublikové tabulce v počtu odpálených homerunů.

trener-s-klukama-77580-0_550.jpg
Oceněný trenér se svými svěřenci. Foto: archiv Olympie Blansko

„Ocenění si samozřejmě velmi vážím a mám z něho radost. Nicméně vnímám ho jako úspěch, který je zásluhou celého týmu. Těší mne, co hoši v uplynulé sezóně dokázali, a věřím, že nás čeká krásná a zajímavá sezóna v Extralize, kdy se budeme snažit dostat ze sebe maximum. Doufám, že budou extraligová utkání atraktivní i pro blanenské diváky a že nás přijdou podpořit,“ těší se Kučera.

Ivo Kučerovi patří obrovská gratulace a velké díky za přínos blanenskému sportu.

Radka Sitarová
za klub Olympia Blansko