Tříkrálová sbírka v Blansku vynesla 154 tisíc korun

23. ledna 2017, ostatní, přečteno: 1947×

Letošní Tříkrálová sbírka s motem „Kdo dává, sám nakonec dostává“, skončila velmi úspěšně. Výtěžek je o 130 tisíc korun vyšší než loni. Celková vybraná částka z Blanenska je 1.957.596 korun, přičemž v Blansku včetně jeho částí se vybralo 154 tisíc korun.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Výtěžek půjde na domácí hospicovou péči, která pomáhá lidem dožít v domácím prostředí. Především na zakoupení kompenzačních pomůcek pro tyto lidi,“ uvedla koordinátorka Tříkrálové sbírky Marie Sedláková.

Hlavním cílem Charity je především pomoc člověku v nouzi. A nouze může mít mnoho podob – tíseň, krize, samota, obava, strach z nemoci nebo umírání. Ale i třeba nejistota z budoucnosti. Pomoc prostřednictvím více jak dvaceti služeb cílí na děti, mládež a rodiny, aby zvládali tíživou situaci např. bytovou, vztahové problémy apod. Pracovníci Charity se je snaží provázet a podpořit, že těžkou situaci zvládnou.

V tom všem pomohou vybrané prostředky. Vybíralo se na ulici, na úřadech, po domech, ale také ve stáncích v Nemocnici Blansko nebo na ulici Rožmitálově, kde mohli lidé přispět a zahřát se teplým čajem.

„Takový výsledek by nebyl možný bez mnoha dárců a především koledníků, kteří i v mrazu vyrazili do ulic a vybírali prostředky na činnost Charity,“ děkuje Marie Sedláková všem dobrovolníkům.

Vybírá se již ve 124 obcích v regionu. Zapojilo se více jak 400 skupinek, každá o čtyřech nebo více členech. Pomáhají i pracovníci obecních úřadů. Nově se letos do sbírky připojily obce Hodonín u Kunštátu a Tasovice.

red